Karaman`da Halk Oyunlari Yarismalari

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen okullar ve kulüpler arasi halk oyunlari il birinciligi yarismalari yapildi.

 Karaman`da Halk Oyunlari Yarismalari
Kazim Karabekir Spor Salonu’nda gerçeklesen ve sekiz okulun katildigi yarismalari Vali Yardimcisi Sezer Isiktas, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Akis, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ile ögrenciler ve davetliler izledi.
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende konusan Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, "Halk oyunlari, öyle bir branstir ki, bizim içimizden, özümüzden ve tarihimizden kaynaklanmaktadir. Halk oyunlari bizim milli bransimizdir, özümüzdür ve kendi öz kültürümüzdür, bu yüzden halk oyunlarina ayri bir önem ve emek vermekteyiz. Sözlerime son vermeden önce, bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen siz degerli ailelerimize ve gençlerimize, bugün bizlerle birlikte olan siz degerli konuklarimiza, kiymetli ögrencilerimize ve emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür ediyorum. Daha nice etkinliklerimizde bir arada olabilmek dilegiyle, hepinize iyi seyirler diliyor, sizleri saygi ve sevgiyle selamliyorum” seklinde konustu.
Halk Egitim Müdürlügü halk oyunlari ekibinin sergilemis oldugu gösterinin ardindan baslayan yarismalarda sekiz okulun halk oyunlari ekibi güzel ve coskulu oyunlariyla tüm izleyenlerin begenisini kazandi. Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dalda yarisan halk oyunlari ekipleri okullarina ve kulüplerine il birinciligi kupasini kazandirabilmek için ter döktü. Renkli görüntülere sahne olan yarismalar sonunda Gençler Düzenlemesiz Dalda Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Spor Kulübü, Yildizlar Düzenlemesiz Dalda Özel Basari Koleji, Gençler Düzenlemesiz Dalda Ermenek Hasan Kalan Anadolu Lisesi, Gençler Düzenlemeli Dalda ise Yunuskent Anadolu Lisesi kategorinde birinci olan ekipler oldu.
Sampiyona sonrasi dereceye giren okullar ile kulüplere kupa ve madalyalari, protokol üyeleri tarafindan verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284