Karaman’da Herkes Onu Okuyor Yarismasi Start Aldi

Peygamber Yolu Dernegi’nin Türkiye Genelinde düzenledigi Efendiler Efendisi Hz. Muhammed`in (s.a.s) örnek hayatini ögrenmek ve ögretmek gayesiyle baslattigi “Herkes O’nu Okuyor” projesi Karaman’da düzenlenen basin toplantisi ile start aldi.

Karaman’da Herkes Onu Okuyor Yarismasi Start Aldi

Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi (KAREGDER) Baskani Abdulkadir Gök, 4 yil önce Karaman’da baslayan “Herkes O’nu Okuyor” yarismasinin ayni heyecanla yoluna devam ettigine dikkatleri çekerek “ 4 yil önce Peygamber Efendimizi daha iyi taniyabilmek, tanitabilmek için bir yarisma düzenlemis; adini da ‘Herkes O’nu Okuyor’ koymustuk. Karaman’da baslayan yarisma, önce 81 il dâhil bütün Türkiye’ye; ardindan Endonezya, Hindistan, Amerika, Kanada basta olmak üzere tüm dünya’ya yayildi.” dedi.
Dernegin toplanti salonunda yapilan programda KAREGDER olarak amaçlarini , ‘Muhammedi Ruh’un unutturulmaya çalisildigi zamanda; kalemler O’nu yazsin, diller O’nu söylesin, gözler O’nu okusun.” seklinde açiklayan Gök, Türkiye geneli yarismayi düzenleyen Peygamber Yolu Dernegi’nin bu yil ki yarismayi Ilkokul, ortaokul, lise, yetiskin olmak üzere dört ayri kategori de yapacagini belirtti.
Gök, seçilen kitaplarin her yil fakli olacagini; lise ve yetiskin kategorisindeki kitaplarda her yil Peygamberimizin bir yönü ön plana çikartilacagini söyleyerek “Bu yil lise kategorisinde siddete karsi duran ve Nebevi bir durusu gösteren Efendimizin (s.a.s) yaptiklarini anlatan Sulh Peygamberi isimli eser okunacak. Yetiskin kategorisinde ise ”Insan ve Topluma Ulasma Yönüyle Peygamber Efendimiz” isimli kitap okunacak. Bu kitap Efendimiz’ in insanlarla olan iliskilerini açik bir sekilde anlatiliyor. Efendimiz anlattiklarini önce kendisi yasamis, sonra etrafindakilerden talep etmistir.” dedi.
Gök, Kaybedeni olmayan yarisma olarak ifade edilen projenin Karaman ayaginda dereceye giren 63 kisiye ödül verilecegini belirterek, sinavlarin Karaman ile birlikte Ermenek, Sariveliler, Ayranci ilçeleri ile Akçasehir beldesinde yapilacagini söyledi. Ayrintili bilgiye www.karegder.org ve www.herkesonuokuyor.com sitelerinden ulasilabilecegini belirten Gök, son basvuru tarihinin 8 mart oldugunu söyledi. Basin açiklamasi Karaman’in yöresel yemeklerinden olan Calla ikrami ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284