Karaman’da Iki Kooperatife Daha Tarimsal Kalkinma Kredisi Müjdesi

Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Demiryurt ve Çoglu Tarimsal Kalkinma Kooperatiflerine, Damizlik Sigir Yetistiriciligi Projeleri kapsaminda kredi destegi saglandigini açikladi.

Karaman’da Iki Kooperatife Daha Tarimsal Kalkinma Kredisi Müjdesi
Elvan, Demiryurt Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin 30.12.2005 tarihinde 300 Baslik (30 Aile X 10 Bas/Aile) Merkezi Süt Sagim Üniteli Damizlik Sigir Yetistiriciligi Projesi uygulamak üzere kuruldugunu ve toplam 1.437.187 TL kredi kullandirildigini belirtti. Bu kapsamda projenin insaat ve makine ekipman kisminin tamamlandigini belirterek kooperatifin 300 adet damizlik büyükbas hayvan alim ihalesinin ise 05.06.2012 tarihinde yapilacagini söyledi.
Elvan, Çoglu Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin 180 Baslik (30 Aile X 6 Bas/Aile) Damizlik Sigir Yetistiriciligi Projesinin 2012 yili yatirim programina alindigi müjdesini de vererek Kooperatifin 180 Baslik Damizlik Sigir Yetistiriciligi Projesi için toplam 818.583,00 TL. Kredi tahsis edildigini sözlerine ekledi.
Özellikle Demiryurt Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin uygulamakta oldugu proje, müsterek ahir insaati ve Merkezi Süt Sagim Ünitesi özelliginden dolayi ülkemizde uygulanan örnek projelerden birisi olduguna deginen Elvan, Her iki kooperatifin tam kapasiteyle üretime baslamasi durumunda 5. yilin sonunda ortalama 16.200 ton süt satisi ve günümüz rakamlari ile de 1.500.000 TL. bir gelirin elde edilecegine vurgu yapti.
Yapilan tüm çalisma ve gayretler ile saglanan kredi ve desteklerden dolayi emegi geçen herkese tesekkür eden Elvan, söz konusu kredilerin kooperatiflerimize hayirli olmasini diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284