Karaman’da Kayıt Dışı İstihdam “Zaman Kumbarası” Adlı Avrupa Birliği Projesi İle Azaltılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı–Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı II İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik hazırlanan “Zaman Kumbarası’’ projesi büyük bir başarı sağlayarak onaylanmış olup uygulanmaya başladı.

Karaman’da Kayıt Dışı İstihdam “Zaman Kumbarası” Adlı Avrupa Birliği Projesi İle Azaltılacak
Kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla Karaman’da gündelikçilerin (tarım, çocuk/yaşlı bakımı, apartman hizmetleri, temizlik hizmetleri, hamallık, bahçıvanlık, vs.) kurumsal bir aracı firma bünyesinde, işverenden gelen günlük/yarım günlük işlere yönlendirilmesi ve Zaman Kumbarasında biriken günler üzerinden SGK priminin yatırılmasının hedeflendiği projenin başvuru sahibi Mevlana Kalkınma Ajansı, eş başvuru sahibi Karaman Belediyesi olurken,  projenin iştirakçileri arasında Karaman Valiliği, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Karaman KOSGEB İl Müdürlüğü ve Karaman İŞKUR İl Müdürlüğü yer alıyor.
Proje ile ilgili olarak Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 18 Ekim Salı günü saat 10.30’da Kent Otel’de Tanıtım Toplantısı ve Çalıştay gerçekleştirecek ve proje detayları kamuoyu ile paylaşılacak. Çalıştaya konuşmacı olarak Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, SGK ve İŞKUR yetkilileri katılım sağlayacak.
Ayrıca proje doğrultusunda, Bilgilendirme toplantıları, panel, seminer, çalıştay gibi faaliyetler düzenlenerek, kayıtlı istihdam konusunda farkındalık ortaya konulması planlanıyor. Çalıştaylar düzenlenerek proje aktörlerinin birbirlerini anlamaları, sosyal diyalog mekanizmasının gelişmesi ve çözülebilecek sorunların ortaya konması sağlanacak. Anket çalışmasıyla gündelikçilerin envanteri çıkartılacak ve aracı firma kuruluşuna dair fizibilite raporu hazırlanacak. Girişimci olarak projeye katkıda bulunmak isteyenlere girişimcilik eğitimleri ve SGK mevzuatı eğitimleri verilmesi planlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284