Karaman’da Kurban Satis Ve Kesim Yerleri Belirlendi

Karaman Valiligi bünyesinde kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldigi karar dogrultusunda il sinirlari içerisinde yapilacak kurban satis ve kesim yerleri belirlendi.

Karaman’da Kurban Satis Ve Kesim Yerleri Belirlendi

Karaman Belediyesi’nden yapilan açiklamada, Kurban Bayrami nedeniyle kurbanliklarin temiz ve saglikli kosullarda satis ve kesim islemlerinin yapilabilmesi için gerekli tedbirler alinarak çalismalarin sürdürüldügü belirtildi.
Ilimizin 4 farkli bölgesinde kurban satisi, 8 ayri yerde de kesim yerlerinin belirlendigi ifade edilen açiklamada, sunlar kaydedildi:
“Hamidiye Mahallesi Ibrahim Öktem Caddesi’ndeki Belediye’ye ait Hayvan Pazari, Urgan Mahallesi Ibrahim Öktem Caddesi Toptanci Hali karsisindaki bos arsa, Çeltek Mahallesi 388. Sokak ile 1000. Sokak arasindaki bos arsa ve Larende Mahallesi’ndeki Pazar kurulan alanda kurban satisi yapilacaktir.
Kurban Kesim Yerleri ise; Basaksehir Mahallesi 2. Toki Alisveris Merkezi yanindaki otopark alani, Elmasehir Mahallesi 1. Toki Alisveris Merkezi’nin yani, Yunuskent Mahallesi Imam-i Azam Camii yanindaki araba pazari kurulan alan, Alisahane Mahallesi’ne kurulan Persembe Pazari’ndaki balikçilarin oldugu yer, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Pazartesi günleri kurulan pazarda balikçilarin oldugu bölge, Yenisehir Mahallesi Hasan Özkaymak Bugday Pazari çesme yani, Gevher Hatun Mahallesi 1812. Sokakta yer alan Alisveris Merkezinin yani ve Çeltek Mahallesi Kazalpa Meydani olarak belirlenmistir.
Bu yerlerin disinda kurban satis ve kesim yapilmasina kesinlikle izin verilmeyecek. Kurban kesim yerlerinde vatandaslarin kurban ibadetini usulüne uygun sekilde yerine getirebilmesi için modern ve saglikli kesim alanlari olusturulacak.”
Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldigi kararda kurban kesim ücretleri de belirlendi. Buna göre; Küçükbas hayvan kesimi yüzme dahil 15 TL., Büyükbas hayvan kesimi yüzme ve dörde ayirma dahil 50 TL. olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284