Karaman’da “Kutlu Dogum” Coskusu

Ak Pati Il Kadin Kollari Baskanligi “Kutlu Dogum Haftasi” etkinlikleri kapsaminda Yunus Emre Nikah Salonunda bir Program düzenledi.

 Karaman’da “Kutlu Dogum” Coskusu

Gül kokusuyla bezenen salonda gerçeklesen programa Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’in esi Serife Çaliskan ve çok sayida saygideger Karamanli hanimlar katildi.

AK Parti Karaman Kadin Kollari Baskani Ümit Gülin Göksoy’un açilis konusmasiyla baslayan programda Baskan Göksoy, “Din samimiyettir. Din samimi niyettir. Bugün ihlas ve samimiyetin ne oldugunu unuttugumuz, yapayligin ve gösterisin egemen oldugu bir dünyada yasiyoruz. Bugün belki de uygarligimizin en büyük günahi küresel ölçekte içtenlik ve samimiyeti kaybetmesi, sahicilik ve dogallik yerine suni, yapmacik ve gösterisçiligi ikame etmesidir. Zira bugün, insan fitratini, tabiat dogalligini kaybetmeye baslamistir. Toplumlar yalniz kalabaliklara dönüsmüstür. Insanlar kalabaliklar içinde yasadigi halde yalnizlasmis, toplum içinde yasadigi halde bireysellesmistir. Büyük üzüntü ile ifade etmek isterim ki hayatimiza egemen olan yapayligimizi, dinimize de bulastirdik. Dinimize dünyaliklari yamadik. Dindarlik algilarimizi ve ölçülerimizi yapay hale getirdik. Dindarliklarimizin içtenligi azaldi. Yüzeysellik ve görsellik yüceldi. Söz düstü, Imaj yükseldi. Imajlari siginak hale getirdigimiz bir dünyada en önemli konu, sözü kurtarmaktir. Kurtarilacak sözün basinda da Allah kelami, Hz. Peygamber (SAV)’in sözü gelmektedir. Çünkü sözü kurtarmak, ayni zamanda insanligi kurtarmaktir. Sevgili Peygamberimiz, fitrat dinine uygun, imana, ihlasa, samimiyete ve ihsana dayali bütün insanliga örnek teskil eden bir toplum insa etmistir. Bunun örnegini  Peygamberimiz, kiz çocuklarinin diri diri topraga gömüldügü, emegin istismar edildigi, tefeciligin toplumu felç ettigi, her kabilenin birbiriyle çatisma halinde oldugu, kutsalin istismar araci haline getirildigi, topyekün cehaletin hakim oldugu bir ortamda hayata geçirmistir. Böylelikle Medine, saadet asrinin merkez sehri olmustur. Dinden Medine; Medine’den de büyük bir medeniyet ortaya çikmistir. Bu medeniyetin özü samimiyettir, ihlastir, vicdandir, ihsandir. Bu medeniyet temellerini Kur’an-i Kerim’den alir. Bu medeniyette samimiyetten uzaklasilmaz. Kisi fitratindan yabancilasip riya ve gösteris yapmaz.
Gelin bugün, yeniden kenetlenip Ensar ve Muhacir kardesligini ve dostlugunu yasatalim. Sevgili Peygamberimizin ve da hutbesinde bizi sefkatle bulusturan o sözleri yeniden hayata geçirelim, kendimize, secdemize, evimize ve kardesligimize dönelim. Biz, yoklugun derin yoksullugunu yasadigimiz peygamber efendimizin dogumunun 1444. Yilinda onu anlayarak analim. Kalbimizi samimiyetle yeniden ona isindiralim. Dagilmis olan gönül dünyamizi onun birlestirici yoluna çevirmeyi kendimize siar edinelim. Sizler, Sevgili Peygamberimizin (sav) gönlünden hiç eksik olmadiniz. O, sizlerden hep “ Kardeslerim” diye söz etti. Rabbimden niyazim odur ki, sizlerin gönlünden de Peygamberimiz (sav) hiç bir zaman eksik olmasin.” diyerek konusmasini bitirdi.
Salonun tamamini dolduran hanimlar neyzen esliginde yapilan semazen gösterisine yogun ilgi gösterdi. Il Müftülügü bünyesinde Kur’an Kursu hocalarinin Kur’an-i Kerim tilaveti yaparak, “Hz. Peygamber,  birlikte yasama ahlaki ve hukuku” konulu vaaz verdikleri programda hocalarin okudugu siirlerde ve Il Müftülügü Tasavvuf Musikisi Korosunun söyledigi ilahilerde birçok hanim gözyaslarini tutamadi.
Ak Parti Kadin Kollari Baskani Göksoy be Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’in esi Serife Çaliskan Il Müftülügü hocalarina ve Tasavvuf Musikisi Korosuna çiçek takdiminde bulundular.
Program Peygamber efendimizin veda hutbesiyle sona ererken, programa katilanlara gül serbeti ve günün anisina 40 hadis kitapçigi ile içinde gül lokumu bulunan lokumluk hediye olarak dagitildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284