Karaman’da Okullara Demokrasi Il Genel Meclisinde Anlatildi

Türkiye’de demokrasinin nasil isledigini yerinde görmek ve ögrencilere demokrasi kültürünü kazandirmayi amaçlayan Degerler Egitim Projesi kapsaminda yer alan Demokrasi konulu projeye okullardan ilgi büyük oldu.

Karaman’da Okullara Demokrasi Il Genel Meclisinde Anlatildi
Proje konusunu Karaman’ da demokrasinin merkezi olan Il Genel Meclisin’ de algilamaya çalisan ögrenciler, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir’in kendilerine göstermis oldugu yakin alakadan oldukça memnun kaldilar.
Il Genel Meclisine gelen ögrenciler önce Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir’in makaminda soru cevap seklinde yapilan sohbette demokrasiyi anlamaya çalistilar.
Daha sonra ögrenciler Meclis çalismalarinin yapildigi genel kurul salonuna alinarak meclis üyelerinin siralarina oturdular. Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir’ a genel kurul çalismalari, komisyon çalismalari ve Il Genel Meclis çalismalari ile ilgili sorular sordular. Sorularin tamamina büyük bir titizlikle cevap veren Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir bir ögrencinin sizce demokrasi nedir sorusuna “Bence demokrasi azinliklarinda haklarinin korunmasidir” dedi.
Ayrica kendilerinden sonra bu siralarda ögrencilerin oturacagini, bu yüzden bu konuyu çok iyi kavramalari gerektigi söyleyen Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, ögretmen ve ögrencilere konuya duyduklari yakin ilgiden dolayi da tesekkür etti.
Karaman Imam Hatip Lisesi, Larende Anadolu Lisesi, Bifa Lisesi, Gazi Mustafa Kemal Ilkögretim Okulunun ayri ayri günlerde geldikleri ziyaretlerin sonunda hatira fotografi çektirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284