Karaman’da Osmanli Türkçesi Kursu Yogun Ilgi Görüyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi, bünyesinde açtigi ücretsiz kurslar ile ilgi görmeye devam ediyor.

 Karaman’da Osmanli Türkçesi Kursu Yogun Ilgi Görüyor

Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde ücretsiz olarak açilan Osmanli Türkçesi kurslari Karamanli gençlerden yogun ilgi görüyor. Egitmen Erkan Seker nezaretinde Sali ve Persembe günleri saat 17.00-19.00 arasinda Yunuskent’te bulunan Gençlik Merkezinde devam ediyor. Osmanli Türkçesi kursunu basari ile tamamlayan kursiyerlere kurs sonunda sertifika verilecek.

Kurslara gençler tarafindan yogun ilginin oldugunu belirten Seker;” Ücretsiz olarak Gençlik Merkezine kayitlarini yaptiran ögrencilerimiz verilen baslangiç derslerimizin ardindan Osmanlica ögrenmeye basladi. Osmanli Türkçesini sadece tarihçi ya da edebiyatçilarin degil tarihe merakli, ecdadini bilmek isteyen herkesin bin yillik geçmisi olan yaziyi ögrenmeli. Türkiye’de zaten son yillarda Osmanli Türkçesi’ne gösterilen ilgi bizleri mutlu ediyor” seklinde konustu.
“Kurslar gençler tarafindan yogun ilgi görüyor”
Konu hakkinda açiklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik; “ Karaman Gençlik Merkezimiz bünyesinde ücretsiz olarak devam eden Osmanli Türkçesi kurslarina gelen kursiyerlerimiz milli kültürümüzün en önemli kaynaklarini teskil eden Osmanlica basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacaklar. Bu önemli bilgi ve birikimlerini hayatimiza kazandiracak gençlerin yetistirilmesi amaciyla Gençlik Merkezlerinde ücretsiz olarak Osmanli Türkçesi kurslari düzenlendik. Kurslarimiz gençlerimiz tarafindan yogun ilgi görmektedir. Ayrica Osmanli Türkçesi kursunu basari ile tamamlayan kursiyerlerimize katilim belgesi verilecek” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284