Karaman’da Siddetli Rüzgar Ve Saganak Yagis Etkili Oluyor

Karaman’da siddetli rüzgar hayati olumsuz etkilerken, Sariveliler ilçesinde saganak yagis nedeniyle dereler tasarak ekili alanlar zarar gördü.

Karaman’da Siddetli Rüzgar Ve Saganak Yagis Etkili Oluyor

Karaman'da hizi saatte 50 kilometreye bulan rüzgar nedeniyle Hamidiye Mahallesi 357. Sokak’ta bulunan 4 katli bir apartmanin çatisinin bir bölümü yerinden söküldü. Çatinin söküldügünü gören vatandaslar durumu polis ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye, yaptigi incelemede sökülen çatinin itfaiye merdiveni ile asagiya indirilemeyecegini söyleyerek apartman sakinlerine vinç çagrilmasini istedi. Polis ise herhangi bir tehlikeye karsi sokakta tedbir aldi.
SARIVELILER ILÇESINDE SEL MADDI HASARA NEDEN OLDU
Toroslarin zirvesinde bulunan Sariveliler ilçesinde dün geceden buyana devam eden saganak yagmur hayati olumsuz yönde etkilerken, ekili alanlarda maddi hasara neden oldu. Saganak yagis nedeniyle Teker Deresi tasarken, Karakaya ve Yesilyurt mahallelerinde bazi evler ile hayvan agillari ve ekili araziler sular altinda kaldi. Sele dayanamayan Yesildere köprüsü ise kullanilamaz hale gelerek yikildi. Dün geceden buyana selle mücadele ettiklerini söyleyen Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, "Belediye olarak var gücümüzle selle mücadele ediyoruz. Sel nedeniyle iki mahallemiz sular altinda kaldi. Su anda belediye ekiplerimiz selin yasandigi bölgelerde çalismalarini sürdürüyor. Sel bu iki mahallemizde altyapi basta olmak üzere ekili alanlara büyük zarar verdi" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284