Karaman’da Sira Disi Anlama Yöntemleri Semineri Yapildi

Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi (KAREGDER) tarafindan organize edilen Egitimci Yazar Semsettin Yapar ile Sira Disi Anlama Yöntemleri Semineri Karaman Piri Reis Kültür Merkezinde yapildi.

 Karaman’da Sira Disi Anlama Yöntemleri Semineri Yapildi

KAREGDER Baskani Abdulkadir Gök,  “Günümüzde birey olarak beynimizin kapasitesini ortaya koymakta zorlaniyor,  mevcudu kullanamiyoruz. Zihnimizi sira disi düsünmeye zorlayamiyoruz. Kitap okurken kendimizi baska bir seyler düsünürken buluyoruz. Bir kitap okurken paragrafin sonuna gelince paragrafin basini unutuyoruz. Ögrenci olarak 15-20 soru çözdükten sonra zihnimiz duruyor. Bir noktaya gelince pes ediyoruz. Bu ve benzeri sorunlarla hayatimizin birçok noktasinda karsilasmaktayiz. Bu problemlere çözüm olabilme adina dernek olarak Semsettin Yapar ile Sira disi Anlama Yöntemleri Seminerini ilimizde de yaptik. Seminer ögrencilerin, ögretmenlerin ve velilerin katilimiyla basladi. Üç oturumdan olusan seminer ilgiyle izlendi. Seminer boyunca yazar tarafindan on iki ayri sira disi anlama yöntemi anlatildi. Ayrica, seminerden önce izleyicilere dagitilan bulmacalara dogru cevap verenlere dernek tarafindan verilen hediyelerle program renk kazandi” dedi.

Gök, “Inaniyoruz ki,  katilimcilar günlük olaylara ve nesnelere herkesten farkli bakabilmenin ve farkli yaklasim tarzi becerileri gelistirebilmenin, hayal güçlerinin potansiyel gücünü ortaya koymak suretiyle sira disi anlama özelliklerinin açiga çikartabilmenin yollarini ögrenmis oldular.  Bu asamadan sonra Egitimci Yazar Semsettin Yapar’in sunumuyla ögrenmis olduklarimizi hayatimiza tatbik etmeliyiz ki ögrenilenleri pekistirip aliskanlik haline gelmesini saglayalim. Seminer yazarimizin kitaplarini imzalamasi ile sona erdi. Yazarimiza ve katilimcilara tesekkür ederiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284