Karamanda Trafik Kazalarinda Yüzde 7.6’lik Düsüs

Karaman’da Il Emniyet Müdürlügü`ne bagli Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügünün sehir içinde yaptigi trafik uygulamalari meyvelerini vermeye basladi.

Karamanda Trafik Kazalarinda Yüzde 7.6’lik Düsüs

Maddi hasarli kazalarin degerlendirilmeye alinmadigi bilançoda Karaman, Türkiye genelinde ölümlü ve yaralamali trafik kazalarinda düsüs görülen 18 il arasinda 10’nuncu sirada yer aldi. Istatistiki bilgilere göre, polis sorumluluk alani içerisinde 2013 yilinda 582 trafik kazasi meydana gelirken, 2014 yilinda bu rakam yüzde 7.6’lik düsüsle 538 oldu. 2014 yilinin ilk 3 ayinda 97 ölümlü ve yaralamali kazanin meydana geldigi Karaman’da 2015 yilinin ilk 3 ayinda yüzde 30’luk bir düsüs yasanarak 67’de kaldi.
Bu verilerin kendilerini çok mutlu ettigini belirten Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürü Murat Bademoglu, “Yasanan ölümlü ve yaralamali trafik kazalarinin azaltilmasi yönünde uygulama ve denetimlerin hiz kesmeden bundan sonrada devam edecegini söyledi.
Trafik kazalarinin en az yasandigi il olma yolunda çalismalarinin devam edecegini kaydeden Bademoglu, “Belki bazi vatandaslarimiz yapilan bu sik uygulamalardan sikayetçi olabilir. Ancak uygulamalarin ne kadar faydali oldugu bu sonuçlarla ortaya çikiyor. Sahin Timinin göreve baslamasiyla kazalarin iyice azalmasini bekliyoruz. Hedefimiz Türkiye’de ilk 3 il arasina girmek olacaktir" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284