Karaman`da Yangin Sezonu Sorunsuz Atlatildi

Karaman`da ormanlik bölgelerde bu yil kayda deger bir orman yangini olmazken, orman yangin ekipleri bunun mutlulugunu yasiyor. Merkeze bagli Bucakisla köyünde bulunan Orman Isletme Sefliginde bulunan Orman Yangin Ekibi çalisanlarindan Nazmi Solak, ekip olarak sezon boyunca 24 saat göreve hazir olduklarini söyledi.

Karaman`da Yangin Sezonu Sorunsuz Atlatildi

Yangin sezonunda yangin ekibinde çalistiklarini sezon bitiminde ise müdürlük tarafindan kendilerine verilen diger görevleri yaptiklarini ifade eden Solak, sunlari kaydetti:
"Yangin sezonu bitmek üzere. Bölgemiz çam ormalariyla kapli. Yangin riski yüksek bir bölge. Ekip olarak sezon boyunca burada hazir kita bekliyoruz. Bu sezon çok mutluyuz. Çünkü çok büyük bir yangin olmadi. 25'e yakin yangina müdahale ettik. Bu yanginlar erken müdahale tdildigi için büyümeden önlendi. Karaman disinda meydana gelen yanginlara takviye olarak gittik. Özellikle Hatay ilinde meydana gelen yanginda çalistik. O yangin bizi çok üzdü."
Yanginlarin çikmasinda insan faktörünün ön plana çiktigini sözlerine ekleyen Solak, " Yangin en çok ormanlik alanlara yakilan kontrolsüz ateslerden çikiyor. Söndürülmeden atilan sigara ayri bir önemli neden. Bu ormanlar hepimizin. Korumamiz lazim. Ilk müdahale çok önemli. Biz bu yil sezonu mutlu kapatiyorsak bunda bölge halkinin duyarliligi, bizlere verdikleri destek en önemli etken. Ben vatandaslarimiza tesekkür ediyorum" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284