Karaman`daki Suç Örgütü Operasyonuna 17 Tutuklama

Karaman`da usulsüz evrak düzenleyerek devletin çiftçilere verdigi tarimsal desteklerden faydalanip, haksiz kazanç elde ettigi ileri sürülen 1`i bayan 17 kisi çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Karaman`daki Suç Örgütü Operasyonuna 17 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi (KOM) ekipleri, yaklasik 14 aydir yürüttügü çalisma sonucunda 'tarimsal destekleme' adi altinda yolsuzluk yapmak suretiyle nitelikli dolandiricilik suçunu isleyerek kamuyu zarara ugrattiklari ileri sürülen toplam 420 kisi ile ilgili harekete geçti. Yapilan çalismalarda Çiftçi Kayit Sistemi (ÇKS) belgesinde belirtilen kota miktarlarina istinaden hububat desteklemesinden faydalanabilmek amaciyla komisyon karsiligi veya destekleme parasinin yüzde 50'si oraninda sirket yetkilileriyle anlasarak hiçbir mahsul alim ve satimi olmadan müstahsil makbuz düzenlettirdikleri ve desteklemeden faydalandiklari tespit edilen 403 çiftçinin süpheli sifatiyla ifadeleri alinarak, haklarinda yasal islem baslatildi. Suç olusumu içerisinde olduklari degerlendirilen ve çiftçiler üzerinden haksiz kazanç elde etmek için maddi menfaat saglayarak, nitelikli dolandiricilik suçunu isledikleri iddia edilen toplam 17 süpheliye yönelik olarak da 17 Subat'ta Karaman, Mersin ve Istanbul'da es zamanli operasyon düzenlendi. Operasyonda Karaman'da 15, Mersin'de 1 ve Istanbul'da 1 olmak üzere toplam 1'i bayan 17 kisi gözaltina alindi. Zanlilarin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda 1 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet ruhsatsiz tüfek, 1 adet biçak, 6 adet mermi, 948 adet müstahsil makbuzu, 1 adet yakalamali hacizli araç, çok sayida belge, doküman ve senet ele geçirildi.
Bugün sabah erken saatlerde emniyetteki islemleri tamamlanan süpheliler, Karaman Devlet Hastanesi'nde saglik kontrolünden geçirildikten sonra suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandiricilik iddialari ile adliyeye sevk edilen 1’i bayan 17 kisi mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Cezaevine kondu.
Sahislarin bu sekilde devleti 2.5 milyon liraya yakin zarara ugrattiklari iddia ediliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284