Karaman’dan Çanakkale’ye Selam Olsun…

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yildönümünde Karaman Irfan Ataseven Anadolu Lisesi ögrencilerinin çektigi “Çanakkale Için Söyle” isimli müzik eseri Türkiye ve dünyada yanki uyandirmaya devam ediyor.

 Karaman’dan Çanakkale’ye Selam Olsun…

Vali Murat Koca, yogun bir ilgiyle takip edilen ve içerigi ile izlenme rekorlari kiran “Çanakkale için söyle” müzik eseri için kamera karsisina geçen Irfan Ataseven Anadolu lisesi Ögrencileri ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Polisevinde gerçeklestirilen ve sohbet ortaminda geçen bulusmaya, Vali Koca’nin yani sira Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Nurettin Dogan, Irfan Ataseven Anadolu Lisesi Ingilizce ögretmeni Muhammed Ugur ve müzik eserinde oynayan okul ögrencileri katildi.
Bulusmada, okul ögrencileri 100 yil önce yasanan Türk tarihinin en önemli savaslarindan birisi olan ve tarihin akisini degistiren bir destan olan Çanakkale savaslarinda gögsünde vatan sevgisiyle yedi düvele meydan okuyan ve “Çanakkale geçilmez”  diyerek, bu kutsal topraklari emanet eden neslin hatirasinin yasatilmasi için böyle bir projede yer almaktan dolayi mutlu ve gururlu olduklarini ifade ettiler.
Böylesine anlamli ve güzel bir müzik eserinin hazirlanmasinda ve ortaya çikarilmasinda emegi geçen basta Ingilizce ögretmenleri Muhammed Ugur olmak üzere, projeye destek veren Vali Murat Koca’ya tesekkür eden ögrenciler, Karaman’in tanitimi açisindan çok önemli bir görev gerçeklestirdiklerini ifade ettiler.
Ögrenciler, ortaya koyduklari bu eserin müzisyeninden yönetmenine kadar ekip çalismasinin bir sonucu oldugunu belirttiler. Bu projeyle hedeflerinin Çanakkale ruhunu ortaya koymak ve 100 yil önce yasanan ve tarihe damgasini vuran savasta yasananlari genç nesillere aktarabilmek oldugunu söyleyen ögrenciler, çektikleri bu müzik eserinin sadece Türkiye genelinde degil, basta Avrupa olmak üzere 80 ülkede büyük bir ses getirdigini ifade ettiler.
“Çanakkale Için Söyle” projesinin mimarlarindan olan Irfan Ataseven Anadolu Lisesi Ingilizce ögretmeni Muhammed Ugur ise, Çanakkale ruhunu ortaya koyan böyle bir projenin gerçeklesmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek, farkli mekânlarda gerçeklestirilen bu çalismanin bir ekip çalismasinin ürünü oldugunu söyledi.
Farkli duygu ve düsüncelerin harman edilmesiyle böylesine güzel ve anlamli bir çalisma ortaya çikarildigini dile getiren Ugur, amatör bir ruhla yapilan bu çalismanin sonucunda elde edilen güzel sonuçlarin kendileri açisindan daha güzel projeler üretme adina olumlu etkisi oldugunu söyledi.
Il Emniyet Müdür Mehmet Sahne ise konusmasinda, böyle bir çalismanin içerisinde yer alan ögrencileri tebrik ederek, “Vatan için ölünür ama sizin borcunuz yasayarak dedelerinizin biraktigi emanete sahip çikmak ve bu yüzyilin Türklerin yüzyili olmasi için ugras vermektir. Siz bu milletin istikbali olarak bu savasi kazanmak zorundasiniz. Çanakkale beyinlerimizde, düsüncelerimizde, fikirlerimizde ve yüreklerimizde yasamaya devam ediyor. Ortaya koydugunuz bu özgün ve anlamli çalismadan dolayi sizleri tebrik ediyor basarilarinizin devamini diliyorum” dedi.
Vali Murat Koca ise, “Türkiye’de lise seviyesinde bir ilk olma özelligi tasiyan bu projeyi gerçeklestiren ögrencileri tebrik etti. Vali Koca, projenin bu kadar begenilmesinin nedeninin Çanakkale ruhu oldugunu söyledi.100 yil önce yasanan ve Türk tarihin dönüm noktasi sayilan Çanakkale savaslarinda henüz 13 -14 yaslarindaki çocuklarin sehit düstügünü ifade eden Vali Koca, yasanan ölüm kalim mücadelesinde okullarin o dönem içerisinde mezun veremedigini söyledi.
Vali Koca, çok güzel niyetlerle yapilan bu çalismanin Çanakkale ruhunun günümüzde de yasatildiginin bir belgesi oldugunu belirterek insan olmanin ve Çanakkale geçilmez diyerek namusunu çignetmeyen bir ecdadin torunlarinin bu tarz eserler ortaya koyarak, geçmisine sahip çikmasi bizleri de mutlu ediyor. Bununla birlikte sizlerin kendi alanlarinizda belli mesleklere sahip olarak memleketinize güzel bir sekilde hizmet etmenizi ve ülkemizi her alanda söz sahibi olan lider bir ülke konumuna getirmenizi diliyoruz.
Geçmisini bilen, milli ve manevi degerlerine bagli bir gençligin yetismesi süphesiz ki en büyük arzumuzdur. Sizin gibi duyarli bir gençlige sahip oldugumuz için durur duyuyoruz. Sizler bu ülkenin geleceginin umudu, yarinlarisiniz. Ülkemizi hedeflenen noktalara ulasmasi, güçlü ve söz sahibi bir ülke konumuna gelebilmesi sizin gibi gençlerle mümkün olabilecektir. Buna yürekten inaniyor, bu projede emegi geçen herkese tesekkür ediyor, basarilarinizin devamini diliyorum” dedi.
Karaman’in tarihi ve kültürel ve dogal güzelliklerini yansitan 45 farkli bölgede çekimleri yapilan “Çanakkale Için Söyle” müzik eseri lise seviyesinde Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284