Karaman’dan Filistinli Çocuklara Yardımeli

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD)’ın çağrısı üzerine, Karaman Valiliği Koordinasyonunda Gazzeli çocuklara gönderilecek gıda malzemelerin bulunduğu 5 TIR’dan oluşan yardım konvoyu düzenlenen törenle Mersin limanına hareket etti.

Karaman’dan Filistinli Çocuklara Yardımeli

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (OSB) binası önünde düzenlenen uğurlama törenine Vali Süleyman Tapsız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, MÜSİAD Karaman Şubesi Başkanı Ali Osman Cevher, daire müdürleri, sanayici ve iş adamları katıldı.

Gazze’li çocuklara yönelik olarak hazırlanan ve gıda malzemelerinden oluşan yardım TIR’larının uğurlama töreninde konuşan Vali Tapsız, bölgede yaşayan kardeşlerimize Türkiye olarak, Karaman olarak hiçbir zaman duyarsız kalmadıklarını belirterek, içerisinde bulunduğumuz rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle bölgede yaşayan çocukları biraz olsun sevindirebilmek ve acılarına ortak olabilmek için sanayici ve işadamlarımızın katkılarıyla oluşturulan yardım konvoyunu bölgeye uğurladıklarını söyledi.

Birliğin, kardeşliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı bu mübarek ayda Gazze’de yaşayan kardeşlerimize ulaştırılacak bu yardım malzemelerinin bölgedeki insanların acil ihtiyaçlarının karşılanması bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

Karaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların desteğiyle kek, bisküvi, çikolata vb. gıda malzemelerinden oluşan gıda yardım konvoyu, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci tarafından yapılan duaların ardından, kazasız, belasız hayırlı yolculuklar temennisiyle Mersin Limanına hareket etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284