Karaman’ı Romanya’da Tanıttılar

Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Romanya’daki “AGES” kurumu ile ortaklığı sonucu hazırlanan “Be On Your Way” isimli Erasmus Gençlik Değişimi projesi Avrupa Komisyonu Romanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Karaman’ı Romanya’da Tanıttılar

Proje 12-23 Nisan tarihleri arasında Romanya’nın Comanesti ilinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında Türkiye’yi ve Karaman’ı temsilen 7 genç bu projede yer alırken projede ayrıca Romanya, Ukrayna, Litvanya, Polonya ve Bulgaristan ülkelerinden toplamda 56 genç yer aldı.

Girişimcilik konulu projede, gençlerin girişimcilik becerilerinin artırılması, iş planı, CV, motivasyon mektubunun nasıl hazırlanması gerektiği, kişinin kendini tanıması ve ilgi alanı doğrultusunda iş alanına dahil olarak başarılı olabilmesi konuları işlendi.

Proje kapsamında Türkiye ve Karaman tanıtım günü düzenlenerek ülkemize ve ilimize ait bilgiler verildi. Yöresel yemeklerimiz, kıyafetlerimiz, müziklerimiz ve dansımız sergilenerek, Karaman’a ait kültür tanıtım kitapçıkları dağıtıldı. Bütün katılımcıların dâhil olduğu tanıtım günlerinde en merak edilen ülke Türkiye olup, en beğenilen kültür tanıtımı ise Karaman oldu. Belediye Başkanından Büyük Destek

Romanya’nın Comaneşti ili Belediye Başkanı Viorel Miron projeye büyük ilgi gösterirken, projeyi zaman zaman ziyaret ederek ve katılımcı ülkelerle sohbet etti.

Karaman Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yağmur Süzer ise Romanya’nın Comaneşti ili Belediye Başkanı Sayın Viorel Miron makamında gerçekleştirdiği ziyarette, Karaman’ı tanıtan kitapçık ve broşür ile birlikte dernek adına hazırladıkları hediyeyi takdim ederek, Viorel Miron’a destekleri ve ilgisi için teşekkür etti.

33 yaşında bölgenin en genç belediye başkan yardımcısının deneyimleri ve nasıl genç yaşta başarılı olduğu hakkında konuşmalar geçerken Romanya daha ileri düzeyde bir ülke olmak adına, karar vericiler dahil olmak üzere valilik, belediyeler ve diğer alanda çalışmalar yapan kurumlarda gençlerin yer alması gerektiği ve 10 yıla kadar bahsedilen yerlerde genç fikirlilerin yer alacağı planları içerisinde olduğu belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284