Karaman’in Alt Havza Çalismalari Basladi

Türkiye Tarim Havzalari Üretim ve Destekleme Modeli kapsaminda Karaman Iline yönelik olarak bölge ekolojisine uygun, ekonomik açidan bölgeye katki saglayacak ürün deseninin belirlenmesi amaciyla Il Müdürlügümüz Toplanti Salonunda 17 Subat 2015 tarihinde baslayip 19 Subat 2015 tarihinde sona ermesi planlanan toplantilar basladi.

Karaman’in Alt Havza Çalismalari Basladi
Toplantiya; Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet ÖZTIRYAKI, Il Müdürlügümüz Sube Müdürleri ile Ilçe Müdürleri, Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitüsü, Alata ve Egirdir Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüleri, Konya Toprak Su ve Çöllesme ile Mücadele Arastirma Istasyonu Müdürlügü, KOP(Konya Ovasi Projesi) Idaresi Baskanligi, DSI 42. Sube Müdürlügü, Karaman Ticaret Borsasi, Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu  Karaman Il Koordinatörlügü, Karaman Merkez Ziraat Odasi temsilcileri, Ilimizin Sulama ve Kalkinma Kooperatifleri ile Üretici Birliklerinin Baskan ve yetkilileri,  Il ve Ilçe Müdürlüklerimizin teknik personeli katilmislardir.
Toplantida birinci gün Bakanligimiz Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü Tarim Havzalari Daire Baskanligi konu uzmanlari Ziraat Mühendisleri Ergin TOPRAK, Tuna COPPENS ve Cografi Bilgi Sistemleri Uzmani R. Basak SEVIL katilimcilara Türkiye Tarim Havzalari Üretim ve Destekleme Modeli hakkindaki sunumlarini yaptilar. Sunumlarin ardindan Karaman Iline ait iklim, cografya ve topografya özelliklerinin dikkate alinarak alt havza çalismalarina baslanildi. Toplantinin ikinci ve üçüncü gününde Ilimiz için Ürün Deseni Haritalarinin olusturulmasi çalismalari tamamlanacaktir.
Bakanligimizca yürütülen "Tarim Havzalari Üretim ve Destekleme Modeli" kapsaminda ülkemizde 30 Tarim Havzasi belirlenmis olup, 2013 yilinda baslatilan alt havza çalismalari kapsaminda 17-19 Subat 2015 tarihleri arasinda; Ilimizin yer aldigi havzada ürün deseni belirleme çalismalari yapilacak olup, katilimcilarin görüsleri dogrultusunda belirlenen ürünlere ait ekolojik uygunluk haritalari olusturulacaktir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284