Karaman’in Ilk Lisansli Deposu Faaliyete Geçti

Karaman’in ilk lisansli deposu faaliyete geçti.

Karaman’in Ilk Lisansli Deposu Faaliyete Geçti

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman’in ilk lisansli deposunun sahibi Mustafa Uysal ve Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari’yi makaminda kabul etti. Valilik makaminda gerçeklesen ziyarette Mustafa Uysal, “Gümrük ve Ticaret Bakanligi tarafindan gerçeklestirilen denetimler sonunda Karaman’in ilk lisansli deposu olduklarini ifade ederek, artik çiftçinin parasinin kötü niyetli kisiler tarafindan dolandirilmayacagini, devlet tarafindan kurulan bu sistem ile ürünün güvende oldugunu ve hak ettigi degeri alacagini söyledi. Uysal, 8 milyon lira tutarinda yatirim yaptiklarini, yeni aldiklari arsa ile Karaman OSB’de 10 milyon lira tutarindan ikinci bir yatirima da basladiklarini ifade ederek, Kazimkarabekir ilçesinde bulunan depolarinin 35 bin ton yeni yatirimlarinin ise 450 bin ton kapasitede olacagini belirtti.
Lisansli depoculuk kapsaminda islem gören tarimsal ürünlerin müstahsil açisindan stopaj ve sosyal güvenlik (Bag-kur) kesintilerinden muaf oldugunu, tüccar ve sanayici için ise kurumlar vergisi, gelir vergisi ve KDV’den muafiyetleri bulundugunu söyleyen Uysal, su an tesislerinde alim islemi yapildigini ve Karaman’in ilk elektronik ürün senetlerinin olusturuldugunu, Karaman’a her zaman hizmet edeceklerini, bu çalismalari ile de çiftçinin yaninda olduklarini kaydetti.
Il Müdürü Yusuf Ari ise, Karaman için önemi bulunan elmanin lisansli depoculuk kapsaminda degerlendirilip degerlendirilemeyecegi için çalismalarin basladigini söyledi.
Karaman'da bir ilk olma özelligi tasiyan ve su anda faaliyete geçen lisansli depoculuk konusunda firma sahibi Mustafa Uysal’dan bilgiler alan Vali Murat Koca ise, Karaman için bir ilk olan bu yatirimin ilimiz için önemine vurgu yapti. Vali Koca, Uysal’i Karaman'a kazandirdigi bu yatirimdan dolayi tebrik ederek çalismalarinda basarilar diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284