Karaman’ın İlk Uygulamalı STEM Kodlama Ve Robotik Eğitici Eğitimi Yapıldı

Karaman Önder ‘in Gençlik Projeleri Destek Programı 2016-2 kapsamında Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Genç Bilginler Bilimin Peşindeler” projesi kapsamında Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam-Hatip Lisesinde STEM kodlama ve robotik eğitici eğitimi verildi.

Karaman’ın İlk Uygulamalı STEM Kodlama Ve Robotik Eğitici Eğitimi Yapıldı

E&K Arge Mühendislik Ltd. Şti. tarafından Arge Laboratuvarlarında tasarlanmış ve ülkemizde ilk olma özelliği gösteren StemKodLab ve StemRobolab eğitim kartı eşliğinde şirket yetkilileri aracılığı ile Karaman ilinde görev yapan gönüllü Bilişim Teknoloji öğretmenlerine verilen eğitimde öğretmenler uygulamalı olarak STEM kodlama ve robotik eğitimi alma fırsatı buldu.

Karaman ÖNDER projeler ve “Genç Bilginler Bilimin Peşindeler” projesi koordinatörü Şemsettin Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada “projenin birçok alanda ilkleri barındırdığını, proje kapsamında Karaman’ın ilk STEM kodlama ve robotik laboratuvarının açıldığını akabinde Karaman’ın ilk uygulamalı STEM kodlama ve robotik eğitici eğitiminin verildiğini ilerleyen günlerde ise yine Karaman’da ilk defa uygulamalı Lego Mınstorms Öğretmen eğitimi ve Türkiye'nin ilk insansı robot fabrikasına öğrenci ziyareti ve eğitiminin gerçekleşeceğini” ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284