Karaman’ın Kuşları Yuvasına Döndü

Duru Bulgur tarafından hemşerimiz fotoğraf sanatçısı Kürşat Akın’a hazırlatılan 90 adet kuş tablosu Hatuniye Medresesi’nde görücüye çıktı.

Karaman’ın Kuşları Yuvasına Döndü
Sergi açılışına Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, SGK Müdürü Serdar Fındık, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emin Duru ile çok sayıda davetli katıldı.
Serginin açılışı öncesinde bir konuşma yapan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, “Değerli Konuklarımız, saygıdeğer hanımefendiler ve beyefendiler, Karaman Kuşları fotoğraf sergimizin açılış kokteyline hoş geldiniz. Bizleri kırmayıp davetimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Korumu günü, sergimizin açılışını bugün yapmak istedik! Bugünün önemi zaten projemizin konusu oluşturuyor ve onu özetliyor. İnsan nüfusu çoğalıyor, sanayi gelişiyor, teknoloji gelişiyor... ama artmayan ve gün geçtikçe aksine tükenen ve azalan bir şeyler var. Doğa ve hayvanlar! Doğayı tüketiyor, yanlış avlanma, kurutulan su kaynakları, tarım ilaçları vb. gibi nedenlerle hayvanların nesillerini tüketiyoruz. Biz tüketiyoruz! Karaman Kuşları Projemiz işte bu noktada doğayı ve canlıları korumak için, bu bilinci kazanmak ve gelecek nesillere aktarabilme umuduyla doğdu. Peki, neden Karaman Kuşları dediğinizi duyar gibiyiz. Bizler Karamanı da içindeki barındırdığı doğal ve kültürel hâzineyi çok iyi biliriz ve gün geçtikçe değişimin de farkındayız. Burada hem doğduğumuz topraklara dikkat çekerken hem de sadece kuşlara değil doğaya ve canlılara karşı farkındalık yaratmayı istedik ve amaçladık. Bu doğrultuda birbirinden güzel kuşları bizlerle tanıştıran değerli fotoğraf sanatçımız Kürşat Akın’a teşekkür ederiz. Projemiz iki ayaktan oluşuyor. Birincisi Karaman Kuşları’nı detaylıca anlattığımız ve 90 kuşun bulunduğu Duru Bulgur Yayınlarından yayınlanan Karaman Kuşları kitabımız. Serçe gibi küçük kuşlardan, orta büyüklükteki Kuyrukkkan’a, Bülbülden, Şahin gibi farklı türdeki kuşlar, dikkat çekici bilgileri ile yer alıyor kitabımızda. İkincisi ise Karaman Kuşları fotoğraf sergimiz. İlkini İstanbul’da Cadde Bostan Kültür merkezinde gerçekleştirdiğimiz sergimizi bugün sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşlarımız bugün kendi yurduna döndü ve belki yarın başka sanatseverle buluşmak için başka bir şehre göç edecek. Kürşat Akın ile birlikte hazırladığımız bu projenin nihai bir hedefi var! Doğayı ve tüm canlıların korunmasına farkındalık yaratmak. Duru Bulgur olarak, doğal bulgura sahip çıktığımız ve kuruluşumuzdan bu yana mücadelesini verdiğimiz gibi doğaya ve canlılara da sahip çıkıyoruz ve her koşulda bunun mücadelesini vereceğimizi belirtmek isteriz. Daha iyi bir dünya, daha iyi bir toplum ve daha bilinçli bir birey olmak için, hepimizin, herkesin katkıda bulunması şart. Doğayı ve canlıları korumak onlara karşı merhametli olmayı çocuklarımıza ve gelecek nesillere anlatmamız şart. Bizler Duru Bulgur olarak sadece bir ışık tutmak istedik, meşaleyi yakacak, bu bilinci yayıp devam ettirecek olanlar sizlersiniz. Davetimize icap edip bu nezaketi gösterip ilk adımı atmanız, katkılarınız ve değerli destekleriniz için şahsım ve kurumum adına çok teşekkür ediyorum. Keyifli sergiler diliyorum” dedi.
Sergiye büyük emek veren ve her karesinin oluşumunda büyük katkısı bulunan hemşerimiz Kürşat Akın, “İnsanı sevmek doğayı sevmekle başlar. Büyük ufuklar taşıyan ve her zaman güçlüklerin üstesinden gelip başarılı çalışmalar veren Duru Bulgur’a teşekkür ederim. Etrafımızda olup bitenden haberimiz yok. Ama biz bir kuş cıvıltısını kartalın karnını doyurmak için yakaladığı yılanı götürürken resimledik. Karaman hem çiçek bakımından hemde kuş bakımından çok zengin bir yöredir. Yeter ki görebilelim” dedi.
Vali Tapsız’da “Çok işim olmasına karşın bu sergiye gelmeyi çok istedim ve geldiğim içinde ziyadesiyle memnun oldum. Zengin tabiat ve kuşların çiçeklerin oluşumunu burada görmekten dolayı mutluyum. Etrafımıza bakmıyoruz. Olup biten büyüyen çocuklarımızın bile ne farkına varamıyoruz. Ama tabiat alabildiğince yoğun ve koruyucu bir yorgan gibi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284