Karaman’ın Tarihine Işık Tutan Semerciler

Vali Süleyman Tapsız Karaman’ın tarihine ışık tutan Semerciler esnafını ziyaret etti. Her fırsatta esnaf ziyaretlerinde bulunan Vali Tapsız, ilimiz merkezinde yer alan ve her bir esnafı ayrı ayrı tarih kokan Semerciler Sokağındaydı.

Karaman’ın Tarihine Işık Tutan Semerciler

Yılların eskitemediği ayakkabıcı Mehmet ustanın dükkânını ziyaret eden Vali Tapsız, “Mehmet amcanın ayakkabı dükkânı küçük ama bizim için büyük önem taşıyan tarihimizden, kültürümüzden, örf ve ananelerimizden çok güzel şeyler ifade ediyor. Yaşının ilerlemesine rağmen ömrünü adadığı bu mesleğini sürdürebilme gayreti ve nesillere aktarma uğraşı çok önemlidir. Mehmet amcaya hizmetlerinden ve gayretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Tapsız, Semerciler Sokağında yer alan esnaflardan ısıtma ve doğalgaz bayisini, zamanın her anına şahitlik eden saatçi esnafını, doğalgazın hızla yayılması ile yavaş yavaş hatıralarımızdaki yerini almaya başlayan ama kesinlikle tercih edenlerin olacağını ve sobacılığın bitmeyeceğini söyleyen sobacı esnafını ve eski buğday pazarında yer alan Başak Taksi Durağını ziyaret etti.

Ziyaretinde bulunduğu esnafların bir bardak çayını içerek onlarla hemhal olan Vali Tapsız,  hizmet ettikleri sektörde karşılaştıkları sorunları ve isteklerini dinlerken, onların sosyal hayatlarıyla ilgili muhabbetlerine de katılarak ailelerine selam götürmelerini ve yaptıkları işlerde bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu.

Vali Tapsız ziyaretlerinde özellikle “Ne iş yaparsak yapalım, ne olursak olalım önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284