Karamanli Çiftçiler Elektrigini Günesten Alacak

Alman BAF Solar Sirketi yöneticileri günes enerjisi ile elektrik üretimi konusunda Karaman’da yaptiklari çalismalari degerlendirmek üzere bir basin toplantisi düzenledi.

Karamanli Çiftçiler Elektrigini Günesten Alacak
Bir Otelde gerçeklesen toplantiya BAF Solar Sirket Sahibi Andreas Feiler, Genel Müdür Yardimcisi Andreas Dicklhuber ve Proje Müdürü Önder Yusuf Saglar katildi.
BAF Solar Sirketi’nin faaliyet alanlari konusunda bilgi veren Proje Müdürü Önder Yusuf Saglar, sirketin 1990 yilindan beri Almanya’da faaliyetlerini sürdürdügünü belirterek, “Sirketimiz agirlikli olarak yenilebilir enerji diye tabir edilen Solar bransinda çalisiyor. Uzmanliklarimizdan birisi sadece standart ürünleri degil ayni zamanda çözüm satmaktir. Genelde biz analiz ve fizibilite çalismamizi yapip müsterilerimize en uygun çözümü sunma çabasini gösteriyoruz” dedi.
Bu sistemi kurabilmek için Türkiye’de 3 yildir arastirma yaptiklarini söyleyen Proje Müdürü Saglar, “Yaptigimiz arastirmalarin sonunda Türkiye’de en fazla günes alan bölgenin Karaman ve Konya illeri oldugunu tespit ettik. Bu projeyi hayata geçirmek içinde Karaman merkeze bagli Islihisar köyünde tanitim amaciyla ilk sistemimizi kurduk. Kurdugumuz bu sistem yalniz Türkiye’de degil, dünyada bir ilktir. Bu sistem sayesinde tarimsal sulama enerjisinde önemli kazanimlar olacak. Sistem kuruldugu zaman günesin dogusu ve batisi olan o çok az isikta bile full enerji ihtiyaci saglanabilecek. Suan bizim Türkiye piyasasinda ilk olarak Islihisar köyüne kurdugumuz 100 KW’lik bir sistemdir. Bundan önce Türkiye’de herhangi bir sistem kurmadik. Zaten bu boyutta olan hele sulama amaciyla kullanilan zaten dünyada bir ilktir. Suan dünyanin hiçbir yerinde bu sistem yoktur. Almanya’da bununla ilgili çalismalarimiz vardir. Kendi ürettigimiz bu sistemin 15 yil garantisi bulunuyor” dedi.
Türkiye’de herhangi bir bayilerinin de bulunmadigini belirten Saglar, “Aldigimiz duyumlar dogrultusunda bazi kisilerce bizim adimiz kullanilarak bu sistemi Türkiye’ye kendilerinin getirdiklerini söyleyenler oldugunu ögrendik. Asla böyle bir durum söz konusu degildir. Biz gereken bilgilendirmeleri ve tanitimlarimizi kendimiz sürdürecegiz. Bizim ismimizi kullanan kisiler hakkinda da yasal islem baslatacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284