Karamanlı Dernek Ve Vakıflardan Darbe Girişimi Açıklaması

15 Temmuz Cuma gecesi yapılmak istenen darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından halkımızın demokrasiye sahip çıkması neticesinde kişi ve kuruluşlardan açıklamalar sürüyor.

Karamanlı Dernek Ve Vakıflardan Darbe Girişimi Açıklaması
İlimizde yaşayıp Türkiye’nin dört bir tarafında kurdukları dernek ve vakıflarla Karaman’ın sesini duyuran Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Bozkır, İstanbul Karamanlılar Vakfı Başkanı Suat Yıldırım, İzmir Karamanlılar Derneği Başkanı Aziz Bilgin, Mersin Karamanlılar Derneği Başkanı Salih Aydın ve Antalya Karamanlılar Derneği Başkanı Emrah Mısırlıoğlu ortak bir bildiri yayınlayarak darbe girişimini yapanları kınadılar.
Ortak imza altına alınan bildiride, “Tüm Karamanlılar dernek ve vakıflar olarak Türk milletinin iradesini ve demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişimini nefretle kınıyoruz. 15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY terör örgütünün iç ve dış uzantıları tarafından demokrasimizi ortadan kaldırmak ve milletimizin iradesini gasp etmek amacıyla silahlı bir kalkışma ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek amacıyla gerçekleştirilen darbe girişimi Türk milletinin demokrasiye sahip çıkması ile bertaraf edilmiş bulunmaktadır. Ülkemizin bütünlüğüne, Türk milletinin birliğine, hemşerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde şehit kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına kasteden bu haince girişim, milletimizin dirayetli duruşu sayesinde engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasimizin yaşaması için gözü dönmüş FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimine karşı canlarını feda ederek hakkın rahmetine kavuşan asker, polis, sivil tüm şehitlerimize cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Gazi meclisimize bomba yağdıran, askerimizle halkımızı karşı karşıya getiren, halkımıza kurşun sıktıran vatan hainlerini bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Allah devletimizi ve milletimizi şer odaklarından korusun. Onlara fırsat vermesin. Gün, Cumhuriyete, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkma günüdür. Birlik ve beraberlik günüdür. Unutulmasın ki, cumhuriyet ve demokrasimiz ona inanmış kahraman evlatlarının elinde ilelebet yaşayacaktır” dendi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şerafettin GÜÇ
Şerafettin GÜÇ - 8 yıl Önce

Türk Dilinin Başkenti Karaman'ın evlâdı olarak; vatandaşlarımızı bir birine kırdırmak pahasına bu teşebbüsü şiddetle kınıyorum. Ölen vadandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Birliğimizin daim olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Darbe ister askerden gelsin ister sivilden gelsin halkın hür idolojisine ve ōzgürlüğünü konulmuş bir ipotektir. Darbeye karşıyız diye iktidarın, iktidara karşıyız diye de darbenim yanında değilim. Ben lâik ve tam bağımsız Türkiye'nin yanındayım.

SIRADAKİ HABER

banner284