Karamanli Gençler Kuslar Için Agaca Su Kabi Koydu

Ilimizde bir fotograf stüdyosunda çalisan gençler asiri sicaklardan dolayi susuz kalma ihtimali olan kuslar için isyerlerinin önündeki agaca su kabi koydular.

Karamanli Gençler Kuslar Için Agaca Su Kabi Koydu
Isyerlerinin önünden vatandaslarinin gelip geçmesinden dolayi kaldirima koyacaklari su kabindan kuslarin yararlanamayacagini düsünen Mustafa Uçar “Bu nedenle su kabini agacin dallarin arasina monte ettik. Susuzluk çeken kuslarin buradan istifade edecegini düsünüyoruz.” dedi. Uçar, asiri sicaklardan dolayi insanlarin da susadigini, ancak bunu bir sekilde giderebildigini sözlerine ekleyerek ayni durumun sehir içinde bulunan hayvanlar için mümkün olmadigini söyledi. Bu durumdan dolayi özellikle kuslar için is yerlerinin önündeki agaca içi su dolu kap koyduklarini dile getiren Uçar, günlük hayatin içinde bir çok önemli meselenin gözden kaçtigini ve buna engel olmak için her insanin mutlaka yapabilecegi bir seyin olduguna dikkatleri çekti.
Ayni isyerinde çalisan Fatih Emer de kuyuya su içmek için inen kötü bir kadinin susuz bir köpege su vermesi dolayisiyla Allah'in affina nail oldugu ve Cennetlik olarak sayildigini anlatan bir hadis-i serife dikkatleri çekerek, insanlarin kendileri disindaki insanlara ve özellikle aç-susuz kalmis, yaralanmis veya farkli sikintilari olan canlilara da yardim etmesi gerektigini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284