Karamanlı Girişimciler Amsterdam’da Bir Araya Geldi

Hollanda’daki en fazla hemşeri nüfus potansiyeline sahip  sivil toplum örgütü Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF), Hollanda’daki Karaman kökenli girişimcilerle buluşma toplantılarına devam ediyor.

Karamanlı Girişimciler Amsterdam’da Bir Araya Geldi

Geçtiğimiz günlerde Amsterdam’daki bazı Karaman kökenli işadamları, Merci Restoran’da biraraya gelerek, 2017 yılında neler yapılabiliri değerlendirme fırsatı buldular. Başkent Amsterdam’daki Merci Restoran sahibi Karamanlı Fahri Korkmaz ve yine Karamanlı işadamı Osman Yurtsever’in katkılarıyla gerçekleşen istişare ve tanışma toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantıda işadamlarına hitaben konuşan HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, “Farklı sektörlerde özellikle Hollanda’nın büyük kentlerinde girişimci hemşerilerimiz var. Bu hemşeri girişimcilerimize ulaşmak için bölgesel toplantılar yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda yine Amsterdam, Lahey (Den Haag), Utrecht ve Rotterdam’daki hemşeri girişimcilerimizle bir araya gelmiştik. Bugün ise tekrar Amsterdam ve bölgesinden siz değerli iş adamlarımızla bir araya gelerek, sizlerin görüş ve düşüncelerinizi almak için toplandık. HOKAF olarak sizlerin yanında yer almak istiyoruz. Bunun için de sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Sizlerin bizlerden talep ve önerileriniz doğrultusunda çalışmalar yapmak istiyoruz. Amsterdam İşadamları Komisyonu oluşumunuza her zaman destek olacağız, maksadımız sizlerin burada güçlü olmanız. HOKAF çatısı altında oluşturacağınız bu komisyona sizler üye girişimciler bulmanızı arzu ediyoruz. Amsterdam ve çevresinde farklı sektörlerde, köklü şirket sahibi hemşerilerimizin olduğunu duyuyoruz. Bu hemşeri girişimcilerimize ulaşıp, önümüzdeki aylarda tanışma toplantıları organize etmenizi rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan HOKAF İşadamları Komisyonu Başkanı Adem Güneş ise, “Amacımız, Karamanlı iş adamlarımızı hemşerilerimize tanıtmak, iş dünyasındaki bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak. Aynı zamanda yurt içi ve yurt dışında iş bağlantıları alanında hizmetler sunmanın yanında buradaki iş verenlerimizin sorunlarını çözme konusunda çalışmalar yapmak hedeflerimizin arasındadır. HOKAF’ın güçlü olması için her türlü desteği sizlerden bekliyoruz ve yanımızda olmanızı istiyoruz. Zaman içerisinde Rotterdam, Utrecht gibi kentlerde de bölge komisyonlarımızı oluşturmayı amaçlıyoruz. Öte yandan köy dernek temsilcilerimizden ricamız, çevrelerindeki işadamlarını bizlerle tanıştırmalarını istiyoruz.” dedi.

İşadamları Fahri Korkmaz ve Osman Yurtsever, böylesi anlamlı ve verimli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını, önümüzdeki günlerde Amsterdam bölgesindeki Karamanlı girişimcilerle tanışma toplantısı düzenlemek istediklerini belirttiler.

Öte yandan HOKAF yönetim kurulu, aylık değerlendirme toplantısını Merci Restoran’da gerçekleştirerek, 2017 faaliyet takvimini belirledi.

Mehmet Ali Topcu – Amsterdam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284