Karamanlı Kadınlar Mehmetçik'e Boyunluk Ördü

Karaman’da sosyal medya üzerinden tanışarak bir araya gelen bir grup kadın, sınırda görev yapan askerler için boyunluk ördü.

Karamanlı Kadınlar Mehmetçik'e Boyunluk Ördü

Zorlu kış şartlarında sınırda görev yapan askerlere gönderilmek üzere boyunluk örülmesi için kampanya başlatan "Karamanlı Hanımlar Hep Birlikte" adlı sosyal medya grubu yöneticisi Ayşegül Eğilmez öncülüğünde, bir kahvaltı salonunda bir araya gelen kadınlar boyunluk ördü.

Boyunlukları, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı’na göndereceklerini söyleyen Eğilmez, "Elimizde hali hazırda 300 ile 350 civarı boyunluk var. Hala örülmeye devam edilenler var. Bin kadar boyunluk olacak. Hedefimiz iki birliğe bu boyunlukları takmak.” dedi.

Mehmetçikler için çocukların da mektup yazacağını belirten Eğilmez, şunları ifade etti:

"Şu anda askerlerimiz için boyunluk örüyoruz. Devletimiz tabi ki askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor. İhtiyaçları olduğu için değil, bir anne elinden çıksın, anne sıcaklığını alsınlar, şefkatini hissetsinler diye yapıyoruz. Ayrıca boyunluklar ile beraber çocuklarımıza da mektup yazdıracağız asker abilerine. Asker ağabeyleri eminim ki boyunluklardan daha çok mektuplardan memnun olacaklar."

Grup üyesi emekli öğretmen Suzan Özpeynirci de faydalı işler yaptıklarını belirterek, "Biz 'İhtiyar olmayacağız, topluma hizmet ederek bahtiyar olacağız' diyerek boyunluk ördüm. Askerlerimiz kışın üşümesin." diye konuştu. (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284