Karataş: KMÜ Söyleşiler Yapacak, Ünlüler Gelecek

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş’tan üniversite yerleşkesine ilişkin doğasever projeler geldi. Yeşil yerleşke ve çalışanlara hobi bahçesi sözü veren Karataş doğaya önem veren herkesi mutlu edecek çalışmaları hayata geçirmeyi vaat etti.

Karataş: KMÜ Söyleşiler Yapacak, Ünlüler Gelecek
KMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş seçilmesi halinde çalışanların ve öğrencilerin yuvası olan kampüs alanında yapacağı çalışmaları anlattı. Doğa dostu projelerle yerleşkenin daha verimli kullanılacağını söyleyen Karataş kampüs alanında tüm kaynakların faydayı önceleyen alana dönüşmesi için bir dizi çalışma yapacaklarını belirtti.
KMÜ Söyleşileri
Projelerin sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde yürütüleceğini dile getiren Karataş “ülke çapında üstün başarı göstermiş kişilerin katılımıyla üniversitede her ay çoğunlukla sosyal, kültürel ve endüstriyel sorunlarımızı irdeleyen konularda söyleşiler yapılacak. Aynı zamanda, Üniversitenin web sayfasında bu söyleşiler herkes tarafından faydalanılabilsin diye paylaşılacak.” dedi.
Yeşil Yerleşke
“Yapılacak uygulamalar ile ağaçlandırmaya önem verilecek ve doğal hayata uygun çalışmalar gerçekleştirilecek.” diyen Karataş şunları söyledi; “Sürdürülebilir yerleşke yaşamı için üniversite çalışanları ve öğrencilerin katılımıyla çevre kirliliğinin önlenmesi, enerji ve doğal kaynak yönetiminin iyileştirilmesi için projeler geliştireceğiz. Bu süreçte tüm çalışanlar ve öğrencilerin talepleri ve önerileri de göz önüne alınarak modern bir doğal yaşam alanı oluşturacağız.”
Çalışanlarına ve öğrencilerine daha iyi bir yaşam alanı oluşturmanın yanında ülkenin doğal kaynaklarını iyileştirmeye katkı sağlamak misyonuna sahip olan üniversitelerin kendi kampüs alanlarında yapacakları doğa dostu çalışmalardan çok yönlü fayda elde edileceğini ifade eden Karataş “evimize gösterdiğimiz özeni bir yuva gibi gördüğümüz Kurumumuzda da hayata geçirmeyi yönetim olarak bir vazife sayacağız.” dedi
Üniversite Çalışanlarına Hobi Bahçeleri
Doğal yaşamı destekleyen bir anlayışın ürünü olarak yerleşkenin daha aktif ve verimli kullanılmasını temin için üniversite çalışanlarına hobi bahçeleri verilecek. Şehrin yapaylığını bir nebze olsun unutturacak, doğal tarımı teşvik etmek ve öncülüğünü yapmak için tasarlanan projede meyve sebzelerinin yetiştirilebileceği bahçelerin yanı sıra mevsim çiçekleri ve kalıcı bitkilerin de yer alacağı alanlarda üniversite çalışanları çiftçilik yapabilecek. Alana ilgi duyanlar için hobi faaliyeti olarak tasarlanan çalışma aynı zamanda doğaya karşı duyarlılığın gelişimine katkı sağlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284