Karavanlar Sahiplerine Teslim Edildi

(AA) - Karaman’ın Ayrancı ilçesi Kayaönü köyünde yaylaya çıkan üreticilerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan “Yaylamda Daha Mutluyum” projesi kapsamında karavan teslim töreni düzenlendi.

Karavanlar Sahiplerine Teslim Edildi

Gerçekleşen kurdele kesimi sonrası protokol üyeleri üreticilere karavanlarının anahtarlarını teslim etti.

Daha sonra proje hakkında bilgi veren Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, “Yaylamda Mutluyum Projesi” kapsamında temel hedeflerinin, yayla hayatında üretim yapmaya çalışan çiftçilerin en iyi şartlarda üretim yapmaları sağlamaları için böyle bir proje başlattıklarını söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Özçalık, "Çiftçi dostlarımız 6 ay boyunca yaylada gerçekten çok kötü şartlarda kalıyorlardı. Onları bir ev ortamında barındırmak ve ev ortamının rahatlığını sağlamak adına amacımız vardı. Bu projeyle bunu gerçekleştirmiş oluyoruz. Karavanları teslim ettiğimiz dostlarımız yaylalarda ev ihtiyaçlarından kurtulmuş olacaklar."

Program, protokol üyelerinin karavanları gezmesi ve ikram ile sona erdi.

Törene, Vali Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, daire müdürleri, üreticiler ve davetliler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284