Kardeşlik Pikniği'nde Büyük Coşku

Aşhane Karaman,  KMÜ Aşhane ve KKMYO Aşhane Kardeşlik Gönüllüleri'nin düzenlediği Kardeşlik Pikniği Karaman Kalesi'nde gerçekleştirildi.

Kardeşlik Pikniği'nde Büyük Coşku

Afgan ve Suriyeli ailelerin misafir edildiği piknikte,  kardeşlik gönüllülerinin hazırladıkları yiyecekler ikram edildi. 

Yaklaşık 150 kişilik bir grupla gerçekleştirilen piknikte gönüllüler; ırk, dil ve milliyet ayrımı yapmanın yanlışlığını göstermeyi ve katılımcılar arasında kardeşlik bağı oluşturmayı amaçladıklarını ifade ettiler.

Yemeklerin yenmesinin ardından KMÜ Aşhane topluluğu gönüllüleri çocuklarla çuval yarışı,  halat çekmece,  el baskısı gibi değişik oyunlar oynayarak eğlenceli bir ortam oluşturdular.

Amaçlarının karın doyurmaktan öte,  birlikte güzel vakit geçirmek olduğunu vurgulayan gönüllüler;  anneler gününde türlü acılar yaşamış annelerle birlikte olmanın hem kendileri hem de mülteci aileler için güzel bir deneyim olduğunu söylediler.

Gönüllülerin pikniğe yoğun ilgi ve katılım göstermesinden memnun olduklarını ifade eden sayfa yöneticileri;  tüm insanlar arasında "kardeşlik bağı" kurulana kadar çabalamaya devam edeceklerini ifade ederek,  herkesi kardeşlik çevresinde birleşmeye davet ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284