KARDOF, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’yi Gezdi

Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 25-26 Mart iki günlük, konaklamalı Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illerini kapsayan zengin içerikli bir tarih-kültür gezisi gerçekleştirdi.

KARDOF, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’yi Gezdi

KARDOF Kulüp Başkanı Fedai Erkocaoğlu tarafından yapılan açıklamada, “25 Mart Cumartesi Kocaseyit'in memleketi Havran'da Kaz Dağları'nın eteklerinde Akçay da güzel bir kahvaltı ile faaliyete başlandı. Dünyanın en iyi zeytinyağının üretildiği Zeytinli Köyü'nde taş soğuk sıkma değirmenleri ve üretim haneleri, köyde bulunan küçük müzeyi ziyaret edildi. Küçükkuyu'da bulunan Hasanboğuldu ve Sutüven Şelaleleri'nde 3 km yüründü.  El değmemiş doğası ve müthiş efsaneleri ile Kaz Dağları hikâyelerinin eşliğinde faaliyet devam etti. UNESCO tescilli tarihi Adatepe Köyü ve 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Zeus Altarı'nda Edremit Körfezi'nin en güzel manzarasına karşı topluca fotoğraf alındı.  Şahin Deresi'nde ayaklarımızı ıslatıp dünyanın Anadolu'da kurulmuş ilkokulu sayılan Aristo Mektebi Behramkale'de (Assos) tarihe ve doğaya tanıklık ettik.  Cennet memleketin her yerinde olduğu gibi burada da huzurla ufuk çizgisinde kaybolan manzarayı ölümsüzleştirdik. Ezineli Yahya Çavuş'un memleketinden geçip Kumkale'ye ve akşam saatlerinde Çanakkale'ye ulaştık. Aynalı Çarşı, Nusrat Mayın Gemisi ve Truva'ya yüründü.  Gece ışıkları altında boğazın dinlendirici ve huzur verici ortamını yaşadık. Çanakkale'de şehitlerimizin mekânında mutlak bir gurur ve minnetle ilk gün tamamlandı.  Pazar günü sabahın ilk ışıkları ile Bursa'da ecdadlarımız Osman Gazi ve Orhan Gazi, Emir Sultan Yeşil Türbeleri ve Ulucami'yi ziyaret edip Osmanlı'nın ilk eserleri olan Tarihi Cumalıkızık'a geldik. UNESCO'nun tescillediği köy Osmanlı'da ilk dönem eserler olarak tarihe geçmiştir.  Akşam saatlerinde Bursa'dan ayrılarak
Karaman'a ulaştık.  Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulübü olarak toplamda yaptığımız 285. Faaliyetimizle; katılımcı tüm üye, misafirlere tüm takipçilerimize teşekkür ederiz. KARDOF TDF ve TFSF tescilli kulüp ve dernek olarak ilimize örnek olmaya devam ediyor. Tüm şehitlerimizin gelmiş geçmiş ecdadımızın ruhları şad olsun. KARDOF etkinleri Nisan ayında da hız kesmeden devam edecek. Bu hafta sonu 2 Nisan Pazar günü Ayrancı Büyükkoraş Köyünden başlayıp Taşkale' ye yürüyeceğiz. Tüm doğa ve fotoğraf tutkunlarını bekliyoruz. Doğa uyandı, siz de uyanıp bize katılın” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284