KAREGDER Engelleri Ile Mutlu Aileler Projesini Baslatti

Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi tarafindan yürütülecek olan ve Içisleri Bakanligi Dernekler Dairesi Baskanligi tarafindan desteklenen `ENGELLERI ILE MUTLU AILELER” isimli projenin açilis programi yapildi.

KAREGDER Engelleri Ile Mutlu Aileler Projesini Baslatti

Açilis programi KAR-EG-DER’in binasinda yapildi. Projenin açilis programina Il Dernekler Müdürü Ömer Sezer, Beyaz Ay Dernegi Baskani, Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi yönetim kurulu ve ilgili misafirler katilmistir. Program proje ile ilgili yapilan sunumun ardindan hazirlanan kokteyle sona erdi.
Projenin detayi ile ilgili Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi Yönetim Kurulu tarafindan yapilan açiklama söyledir;
Aile içi iletisimin çok zor saglandigi günümüzde birbirine en yakin insanlarin zaman içinde ayni dili konusmadiklarini görüyoruz. Saglikli olan çocuklarimizla bile iletisimimizin zaman zaman koptugu dönemler oluyor. Özel çocuklarimiz bu açidan çok daha hassas ve farkli bir ilgiye ihtiyaç duymaktalar. Onlarin duygulari ve fiziksel ihtiyaçlari daha hassas ve bilinçli bir yaklasim gerektiriyor. Bu nedenle, Karaman il genelinde dezavantajli gruplara yönelik farkindaligin artirilmasi, engelli bireylere sahip ailelerin sosyal, hukuksal, ekonomik ve kültürel alanda beceri ve yeterliliklerinin arttirilmasi, aile içi iletisimin ve aile bütünlügünün saglanmasina katkida bulunmak için ailelerimize grup rehberligi egitimi verilerek ailelerin yasadigi zorluklari birbirleriyle paylasacaklari bir terapi ortami hazirlanip ailelerin sosyal faaliyetlerini gelistirecekleri bir “Aile Evi” açilacaktir.
Ayrica proje kapsaminda;
Karaman merkezde engelli bireye sahip yirmi aileye;
1-Aile içi iletisim, aile bütünlügü, engelli birey ve bireyin egitimi
2-Anayasal haklari ve kamu kurumlarindan hizmet alimi konularinda egitimleri,
3-Sosyal giriskenlik konularinda egitimler verilmesi,
4-Anne- çocuk sagligi ve beslenme konularinda egitimlerin saglanmasi,
5-Ailelilere grup rehberligi egitimi verilerek, aileler yasadiklari zorluklari birbirleriyle paylasip yasanilan zorluklarin kendilerine özel olmadigini yalniz olmadiklarini anlayacaklari bir ortam olusturulmasi, ailelerin sosyal faaliyetlerini gerçeklestirecekleri aile egitim evinin açilmasi.
6-Ailelerde annelere yönelik taki tasarim kursu açilarak bununla aileye sosyal ve ekonomik yönden katki yapilmasi.
7-Ailelerin ihtiyaç duydugu temel bilgilerin, paylasimlarin bulundugu dernek sitesi içinde bir paylasim alani olusturularak ailelerin, bilgi paylasimi yapmasi düsünülmektedir.
Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi olarak dilegimiz projemizin hayirlara vesile olarak amacina ulasmasi ve bu çok kiymetli insanlarin hayatin her alaninda hayati bizimle paylasarak yasamalari çünkü onlardan zaman zaman ögrenecegimiz çok seyler oluyor.
Projeye emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284