Kariyer Ve Girişimcilik Zirvesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu ve İŞKUR işbirliğinde ‘İşkur Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi’ konulu konferans düzenlendi.

Kariyer Ve Girişimcilik Zirvesi

Ünlü İşadamı Ecz. Ataman Özbay ile Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa il ve üniversite protokolü ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans, Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu Başkanı İzzet Dedeoğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

“Hayat sizin elinizde”

Konferansta ilk olarak söz alan, hayat hikâyesini ve başarılı olmak için neler yaptıklarını anlatan Ataman Özbay, on yaşından beri çalıştığını ve ailesinden hiç para almadığını belirterek, “Başarı merdivenlerini tırmanmak o kadar zor ki yukarıya çıkarken terlemezseniz eğer aşağıya ağlayarak inersiniz. Bir işadamına sormuşlar başarının sırrı ne diye, ‘doğru kararlar’ demiş. Peki, doğru kararlarının sırrı ne demişler, ‘tecrübeler’ demiş. Tecrübelerinin sırrı ne demişler, ‘yanlış kararlarım’ demiş. Mücadele ruhunuzu ne olursa olsun kaybetmeyin ve devam edin.”

Hayat ağacının sevgi, saygı ve sabırdan oluştuğunu vurgulayan Ataman Özbay, “Dürüstlük hayatınızın altın kuralı olmalı, eşlerinizi seçerken bile dürüst olmasına dikkat edin. Unutmayın güven ruhtur. Zenginliğimin tek sebebi ise girişimciliktir. Girişimcilik bakış açısıyla alakalıdır ve herkesin baktığı yerden bakmamaktır. Ben kendi üretmiş olduğum; saç yıkama bonesi, etiketli ilaç satışı, makyaj temizleyiciler, kozmetik ve bebek ürünlerinde ıslak mendil gibi icatlarımı hep yaşadığım olaylar sayesinde düşünerek ürettim ve sektör içinde lider oldum. Siz de yapabilirsiniz. Öncelikle hayal kurun, başlayın, devamlılık arz edin, vazgeçmeyin ve başkalarının dertlerini düşünmeyi de ihmal etmeyin.” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ataman Özbay, “Sanal ortamlarda dolaşmaktan ve dizi izlemekten vazgeçin. Gece gündüz demeden düşünün, okuyun ve çalışın. Zaman altındır, zamanı dikkatli kullanın. Karşılıksız iyilik yapın. Mutlu etmek; çalışmakla, vermekle olur. Kendinizi tanıyın ve menfaatlerinizi bilin. Günlük hayatın içinde finansal durumları, haberleri takip edin. Cesaretli olun, inancınız ve hedefiniz varsa bu hayatta her şey mümkün. Başarı da başarısızlık da mutluluk da sizin elinizde. Hayat sizin elinizde.” diyerek sözlerini tamamladı.

“İletişimde uyum ve ahenk çok önemli”

Oğuz Saygın ise farkındalık ve insanları tanıma sanatı hakkında bilgiler aktardı. Saygın, “İletişimde uyum ve ahenk çok önemli. Dünyada en çok konuşulan dil beden dilidir. Konuşmadan da çok şey anlatabilirsiniz. Hayatı farkında olarak yaşayın. Düşünmeyi öğrenin ve içinizdeki gücü dışarıya çıkarın. Ne istediğimi biliyor muyum sorusuna cevap verirken olumlu cevaplar verin. Her sorun bir fırsattır. Beynimiz bizden net emirler bekliyor. Günlük hedefler koyarak çözüme ulaşın. Hayatı sorgulayın. Vazgeçmezseniz eğer hayat size gerekeni verir.” dedi.

İnsanları kişilik özelliklerine göre dört farklı renge ayrıldığını ifade eden Saygın, “Sonuç odaklı, kafasına koyduğunu yapan, risk alan, enerjik özelliklere sahip kişiler ‘kırmızı’, barışçıl, sevecen, hiçbir şeye hayır diyemeyen, uyumlu kişiler ‘yeşil’, düzenli, tertipli, ayrıntıcı, planlı programlı kişiler ‘mavi’, dağınık, eğlenceli, çocuk ruhlu olan kişiler ise ‘sarı’ olarak nitelendirilir. Her rengin artısı ve eksisi vardır. Karşıdaki kişinin ağırlıklı olarak hangi gruba girdiğini anlayıp ona göre yaklaşır ve bir uyum yakalarsanız eğer işiniz kolaylaşır.” şeklinde konuştu.

Konferans plaket takdimiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284