Karyad’da Arabasi Gecesi

Ankara’daki Karamanli bürokratlar ile milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nin düzenledigi arabasi gecesi vesilesiyle Kizilay’daki yeni merkezinde bir araya geldiler.

Karyad’da Arabasi Gecesi
Geçtigimiz hafta sonu gerçeklesen yemege Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Milletvekili Mevlüt Akgün, Kamu Gözetimi Kurulu Baskani Seyit Ahmet Bas, Danistay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Ilhan Hatipoglu, Petrol Isleri Genel Müdürü Selami Incedalci, Danistay Üyesi Mehmet Ali Samur, Sayistay Üyesi Mehmet Ali Özyer, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Genel Müdür Yardimcisi Talat Sentürk, Anadolu Ajansi Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Tek, Çevre ve Orman Bakanligi Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Akincioglu, Basbakanlik Etik Kurulu Daire Baskani Osman Saglam, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyet Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Turan, Saglik Bakanligi Bas Müfettis Ali Koplay, Kalkinma Bakanligi 1. Hukuk Müsaviri Ahmet Keles, Sayistay Denetçisi Fikret Çöker, Sayistay Denetçisi H. Hüseyin Mavi, Sayistay Denetçisi Ahmet Ortak, Gümrük ve Ticaret Basmüfettisi Adnan Akgöz, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi iç Denetçi Adem Aksoy, Ankara Ermenekliler Dernegi Baskani Mehmet Aydogdu ve esi Senel hanim, Ankara Fen Lisesi Müdürü Ali Koçak, Av. Hüseyin Bulut, Harita Mühendisi Hasan Bulut, Milletvekillerimizin danismanlari Av. Ali Aydogmus, Mühendis Halil Önalemdar, emekli Albay Dr. Ali Güler, emekli Albay Dursun Karatas, emekli Albay Mesut Aydinli, Isadami Beyazit Arslan, Yeminli Mali Müsavir Fevzi Mutlu, SGK Uzmani Günay Koç, Emekli Veli Yavuzaslanoglu, KARYAD Baskani Veli Bozkir, Baskan Yardimcisi Feridun Erdogdu Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Akgöz, Murat Armutlu, Ismail Koz ve ev hanimi Havva Akgöz katildi.
Samimi bir ortamda gerçeklesen toplantida Karaman için yapilabilecek icraatlar ile Karamanlilar Dernegi’nden beklentiler dile getirildi. Arabasiyi hazirlayip servis eden Havva Akgöz'e, Bahar Erdogdu'ya, Aliye Armutlu'ya, Arabasi için Karaman'dan hindi getirten Hasan Bulut'a, içli köfte için Hüseyin Bulut ve katilimlariyla geceyi onurlandiran konuklara tesekkür edildi. Yeni genel merkez ile ivme kazanan Dernek faaliyetlerinin bundan sonra da artarak devam etmesi temennisi dile getirildi.
Dernek Baskani Veli Bozkir yaptigi konusmada Kizilay’daki yeni merkezlerinin aliminda desteklerini esirgemeyen tüm hemserilerimize tesekkürlerini ileterek bundan sonraki hedef ve faaliyetleri hakkinda bilgiler verdi. Dernekte farkli gruplar halinde mekânin izin verdigi ölçüde toplantilar düzenlemekte olduklarini, her ay düzenli olarak Ankara’da ögrenim gören üniversite ögrencileri ile bir araya gelerek kaynasmayi ve paylasimlari artirmayi amaçladiklarini, ayrica yöresel tatlarimizdan Batirik, Arabasi gibi ikramlarda bulunduklarini ifade etti. Ankara’da görev yapan karamanli bürokratlarla da ilk kez bu tür bir toplanti yaptiklarini dile getirerek bundan sonra da bu tür toplantilarin artarak devam edecegini, hemserilerimizin Dernege göstermis oldugu ilgiden duydugu memnuniyeti ifade etti. Dernek bünyesinde olusturulan sanat müzigi korosunun her Cumartesi dernekte toplanarak konser hazirliklarini sürdürdügünü dile getiren Bozkir, ilk konser davetlerini de Sinop Valiligi’nden aldiklarini, 14 Mart Tip Bayrami’nda Sinop’ta sahne alarak Karamanli bestecilerimizden Bekir Sitki Erdogan, Gündogdu Duran, Ekrem Güyer ve esi Müzehher Güyer’in de eserlerine konserde yer vermeyi planladiklarini ifade etti. Ikinci olarak Ankara’da da bir konser organize etmek istediklerini ve buna yönelik hazirliklarin tamamlandigini sözlerine ekledi. Ayrica dernek merkezinin alimindan kaynaklanan yaklasik 20.000 TL borçlarinin bulundugunu ve bunun için hemserilerinden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.
Milletvekili Mevlüt Akgün toplantida yaptigi konusmada bu tür toplantilarin artarak devamini diledigini ve Karaman için neler yapabiliriz konusunda fikir alis verisi yapilmasi ve hayata geçirilmesi noktasinda bu bulusmalarin önemine dikkat çekti.
Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan’da yaptigi konusmada Dernegi canli tutmak için ellerinden gelen tüm çabayi sarf ettikleri için Baskan Veli Bozkir ve yönetim kuruluna tesekkür ederek gerek bürokratlarla gerekse de toplumun diger kesimleriyle gündemli toplantilar organize edilmesinin faydali olacagini söyledi.
Veli Bozkir ayrica Ankara’da Karaman Günleri düzenleme çalismalarina Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odalari gibi tüm kurum ve sivil toplum kuruluslarinin dâhil olarak ortaklasa bunu basarmanin mümkün oldugunu ve Dernek olarak da bu projenin hayata geçirilmesi ve Karaman’in tanitilmasina katki sunmaya hazir olduklarini ve hemserilerimizin gösterdigi ilgi ve alakadan memnuniyet duyduklarini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284