KARYAD’in Iftar Yemegi Katilim Yogun Oldu

Ankara’da yasayan Karamanlilarin bulusma noktasi olan Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nin geleneksel iftar yemegi geçtigimiz günlerde dernek merkezinde yapildi.

KARYAD’in Iftar Yemegi Katilim Yogun Oldu

Yogun katilimin oldugu yemege Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Akincioglu, Basbakanlik Etik Kurulu Daire Baskani Osman Saglam, Gümrük ve Ticaret Bakanligi Bas Müfettisi Adnan Akgöz, Karaman eski Belediye Baskanlarindan Özcan Genç, Ilimiz eski Il Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve eski Garnizon Komutani Emekli Albay Dursun Karatas, Tarihçi yazar emekli Albay Dr. Ali Güler, Kültür Bakanligi Kütüphaneler ve Yayinlar Genel Müdürlügü Insan Kaynaklari Sube Müdürü Mustafa Çaliskan, Dernegin Kurucu Baskani emekli Hâkim Sabri Leblebici, Dernek eski baskanlarindan Cevdet Gökyer, Dernek Baskani Veli Bozkir, Baskan Yardimcisi Feridun Erdogdu, Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Akgöz, Ali Tekgül, Kemal Dogtekin, KARYAD Türk Sanat Müzigi Koro Sefi Hasan Eylen, Karamanli bestekâr Hüseyin Soysal, esleri, çocuklari ve dostlariyla katildilar.
Büyük salon, ön salon ve terasin dolulugu bizleri son derece mutlu etmistir diyerek söze baslayan Dernek Baskani Veli Bozkir açis konusmasinda, katilimcilara tesekkür ederek önümüzdeki dönem dernegin gerçeklestirecegi projeler hakkinda bilgiler verdi.
Konuklara mercimek çorbasi, bulgur pilavi, et kavurma ve çoban salatanin ikram edildigi yemekte, koro solistlerinden Alparslan Ögüt güftesi hemserimiz milli sair Bekir Sitki Erdogan’a ait olan “Gariplik Büktü Boynumu” adli kasideyi mükemmel yorumu ile okudu. Bestekâr Hüseyin Soysal’in Karaman için besteledigi “Karaman’a Özlem” adli eseri kendi sesiyle yorumlamasi, Dernek Baskani Veli Bozkir’in yine güftesi Bekir Sitki Erdogan’a ait Hanci’yi yorumlamasi, ardindan Koro sefimiz Hasan Eylen’in muhtesem sesiyle okudugu eserler konuklardan uzun alkislar ve begeni aldi.
Yapilan kisa konusmalarda birlik ve beraberlik duygularinin alabildigine arttigi, dayanismanin ve yardimlasmanin doruklara çiktigi mübarek Ramazan Ayinda gerçeklestirilen bu iftar yemeklerinin devami hemserilerimizin ortak temennisi olarak yansitildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284