Kayip Ihbar Edene Emniyet`ten Ödül

Emniyet Genel Müdürlügü, ülke genelinde sayilari 10 bini bulan kayiplarin bulunmasi için harekete geçti. Emniyet, kayiplarin bulunmasini saglayacak bilgi verenleri ödüllendirmeyi ve bu sayede kayip sayisini en aza indirmeyi hedefliyor.

Kayip Ihbar Edene Emniyet`ten Ödül
Türkiye genelinde 10 bin'e yakin kayip vakasinin çözümü için Emniyet Genel Müdürlügü kollari sivadi.
Polisin kayip kisilerin yerini bildirene para ödülü verecegi yeni düzenlemeyle birlikte, kayip vatandaslarin bilgilerinin yer aldigi bilgisayar programlari da kamu kurumlarindaki sistemlere entegre edilecek. Böylece kayip vakalarinin daha hizli ve kesin çözümü için kayip kisi ya da onun adina bir baskasi herhangi bir resmi islem yaptiginda sistem otomatik olarak algilayarak yer bildirimi yapacak.
YER BILDIRIMINE PARA ÖDÜLÜ
Emniyet Genel Müdürlügü Asayis Daire Baskanligi'nca hazirlanan yeni düzenleme kapsaminda, kayip vatandaslarinin yerinin tespiti daha kolay olacak. Türkiye genelindeki aralarinda yabancilarin da bulundugu 10 bin kayip vakasinin çözüm asamasinin hizlandirilmasi için hazirlanan düzenleme kapsaminda, kayip bir sahsin yerini bildirene polis tarafindan para ödülü verilecek. Verilecek ödül ise kayip kisinin hayati tehlikesinin bulunmasi ya da vahim nitelikli kayip statüsünde degerlendirilen vakalara göre degisecek.
KAMUYA ENTEGRE EDILECEK
Türkiye genelinde fotograf ve kimlik bilgilerinin tespit edilebildigi yaklasik 3 bin yetiskin, 500 çocuk kayip vakasi bulunurken, kayip vatandaslarin yerinin tespit edilmesi asamasinda bir de bilgisayar programi gelistirilerek kayip sahislarin tüm bilgileri yüklenecek. Kamu kurumlarina da entegre edilecek program sayesinde, sahislarin bizzat kendilerinin ya da onlarin adina baskalarinin islem yapmasi durumunda kayip sahsin yerinin tespitini kolaylasacak.
Öncelik çocuklarda
Zaman zaman kayip çocuklarin rizalari disinda kaçirilmasi, alikonulmasi, cinsel istismara ugramasi ya da öldürülmelerinin önüne geçmek isteyen Emniyet yetkililerinin kayip çocuk vakalarinin üzerinde titizlikle durdugu ve gelen her ihbari degerlendirmeye alarak arastirdigi belirtildi. Ceza-adalet sisteminde kayip kisilerle ilgili islemlere dair usul hukukunun bulunmadigi için yeni düzenlemenin kayip vakalarinin çözümünde etkili bir yöntem olarak kullanilacagi ifade ediliyor.
Kaynak: Yeni Safak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284