Kazi Yapan Kepçe, OSB’ye Gaz Veren Ana Boruyu Patlatti

Karaman’da toprak kazan kepçe, Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) gaz veren ana boruyu patlatti. Olayin ardindan sanayideki is yerlerine giden gaz akisi kesildi.

Kazi Yapan Kepçe, OSB’ye Gaz Veren Ana Boruyu Patlatti

Olay, Piri Reis Mahallesi Eregli yolu üzerinde bulunan büyükbas hayvan çiftligi alani içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çiftlik içindeki bir alanda kepçeyle toprak kazildigi esnada kepçenin OSB’ye gaz veren ana boruya degmesi sonucu büyük bir patlama oldu. Patlamanin duyulmasinin ardindan bölgeye çok sayida polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kepçenin neden oldugu olay sonrasinda OSB’ye gaz akisi kesildi. Patlamanin ardindan gaz firmasi yetkilileri de bölgeye geldi. Polis gaz patlamasinin yasandigi alani bosaltip serit çekerek güvenlik önlemi aldi.
Enerya’nin Karaman Isletme Müdürü Abdülkadir Kiliç da patlamanin yasandigi yere gelerek incelemelerde bulundu. Kiliç basin mensuplarina yaptigi açiklamada, “Kepçeyle kazi yapildigi sirada kepçe OSB’ye giden çelik ana boru hattini patlatiyor. Çok sükür herhangi bir can kaybi yok. Ekiplerimizle birlikte olay yerindeyiz, çalismalara basladik. Yaklasik 5 saat gibi bir süre zarfinda OSB’ye gaz vermeyi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284