Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu: “Ilçemizin Gelismesinde Üniversitenin Rolü Büyüktür”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu “Kariyer Günleri” kapsaminda Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu’yu ögrencileri ile bulusturdu.

Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu: “Ilçemizin Gelismesinde Üniversitenin Rolü Büyüktür”

Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçeklestirilen söylesiye, okulun akademik ve idari personeli ile ögrenciler katildi.
Mehmet Uslu söyleside;”Kaymakamlik meslegine dört yillik bir lisans egitiminden sonra baslanir. Ancak bu meslek uzun, ince ve zorlu bir yoldur” dedi. Kaymakamlik ya da diger kariyer meslekleri için ögrencilerin ilk hedeflerinin Dikey Geçis Sinavi(DGS) olmasi gerektigine deginen Uslu, kaymakamlik görevinin yetki ve sorumluluklarini ögrencilerle paylasti.
Kaymakam olmak için gereken üç yillik adaylik sürecini detayli bir sekilde anlatan Uslu, kaymakamin ana görevlerini söyle özetledi:”Kaymakam ilçede hükümeti temsil eder ve bakanlar kurulunun kararlarinin uygulayicidir.”
Söyleside KMÜ’lü ögrenciler sorulariyla Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu’yu terlettiler. Mehmet Uslu ilçenin gelismesinde üniversitenin dolayisiyla yüksekokulun rolünün büyük oldugunu söyleyerek, ögrencilere Kazim Karabekir için neler yapabileceklerini anlatti. Çalisma sistemine iliskin detayli bilgiler verdi.
Söylesinin ardindan katilimindan dolayi Kaymakam Mehmet Uslu’ya, Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögretim Görevlisi Abdulbaki Pinar tarafindan plaket takdim edildi. Düzenlenen program Yüksekokul ögrencilerinden Kubilay Sandayük’ün mini konseri ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284