Kazim Karabekir Pasa Ölüm Yildönümünde Anildi

Istiklâl Savasi kahramanlarindan Kazim Karabekir Pasa ölümünün 66. Yilinda düzenlenen etkinliklerle anildi.

Kazim Karabekir Pasa Ölüm Yildönümünde Anildi

Kazim Karabekir Pasa’nin Anitina çelenklerin sunulmasiyla baslayan anma programi, saygi durusunda bulunulmasi ve istiklâl marsinin okunmasiyla devam etti.
Vali Murat Koca ve beraberindeki heyet park alaninda gerçeklestirilen törenin ardindan Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulundu.
Yetkililerden okul ile ilgili bilgiler alan Vali Koca daha sonra Konferans Salonunda düzenlenen anma programina katildi. Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda saat 10.30’da protokol konusmalariyla baslayan anma programinda; Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ögretim görevlisi Yrd. Doç. Alaattin Uca tarafindan Kâzim Karabekir Pasa’nin hayati ve mücadelesi anlatildi.
Ögrenciler tarafindan Kâzim Karabekir Pasa’nin hayatindan bölümlerin sergilendigi tiyatro oyunu, oratoryo gösterisi, siirlerin okunmasi ve Kâzim Karabekir Pasa’nin ölüm yildönümü nedeniyle düzenlenen siir ve kompozisyon dallarinda dereceye girenlere Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan verilmesiyle anma programi sona erdi.
Anma programina; Vali Murat Koca, Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Belediye Baskani Dr. Kâmil Ugurlu, Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Kâzim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu, Kâzimkarabekir Belediye Baskani Mustafa Kol, daire müdürleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284