Kazim Karabekir’in Evi Yapilacak

Istiklal savasi kahramanlarindan Kazim Karabekir Pasa’nin dogum yeri olan Kâzimkarabekir ilçesine ismini tasiyan bir ev yaptirilacak.

Kazim Karabekir’in Evi Yapilacak
Vali Kahraman tarafindan Kazim Karabekir Pasa’yi anma programinda gündeme getirilen Kâzimkarabekir evinin yapimi ile ilgili olarak Kâzimkarabekir Ilçe Kaymakami Kamil Güzel ile Belediye Baskani Muammer Sari, Vali Süleyman Kahraman’i makaminda ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi verdiler.
Kâzimkarabekir Ilçe Kaymakami Kamil Güzel, konuyla ilgili olarak yer tahsis edildigini, çalismalarin devam ettigini ve Kazim Karabekir Evi’nin ilçe ve Karaman açisindan büyük bir önem tasidigini belirtti.
Vali Kahraman’da Karaman’in birbirinden degerli sahsiyetlerin yetistigi bir iklim oldugunu belirterek, “Karaman’in bagrinda yetisen ve bu milletin gönlünde taht kuran abide sahsiyetler, Karaman’in hem bugünü hem de yarinlari açisindan büyük bir önem ve anlam tasimaktadir. Kazim Karabekir Pasa, Istiklâl Mücadelemizin en önemli isimlerinden biri ve onun mücadelesi dün oldugu gibi bugün de büyük bir önem ve anlam tasiyor. Çocuklarimiz ve gençlerimiz onun mücadelesini kendilerine rehber edinerek insallah daha büyük isler basaracaklar. Amacimiz onun adini, onun gayretini, onun sevgisini yasatmaktir. Bu çalismayi da bu amaç dogrultusunda yürütüyoruz. Insallah hayirlara vesile olur” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284