Kazim Karabekir’in Kizi Ögrencilere Babasini Anlatti

Kazim Karabekir Pasa’nin kizi Timsal Karabekir, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu (MYO)`nu ziyaret etti.

Kazim Karabekir’in Kizi Ögrencilere Babasini Anlatti

Timsal Karabekir, okul yönetimini ziyaretinin ardindan Pasa Ögrenci Toplulugunun düzenledigi söylesi kapsaminda KMÜ ögrencileri ile bulustu. Söyleside babasinin bilinmeyen yönlerini anlatan Timsal Karabekir, savaslar sirasinda yakinlarini kaybeden yaklasik 6 bin vatan evladini sahiplenerek yetistiren ve “Yetimler Babasi” unvanini alan babasi ile gurur duydugunu dile getirdi. Timsal Karabekir’in aile arsivinden derledigi resimler esliginde Osmanli Imparatorlugunun son dönemleri, Kurtulus Savasi ve Cumhuriyetin sancili kurulus dönemi hakkinda aktardigi anilar ise salonda duygulu anlar yasatti.
Söylesi öncesinde KMÜ Kazim Karabekir MYO ögrencileri tarafindan seslendirilen Karabekir Pasa’nin sevdigi türkülere eslik eden katilimcilar söylesi sonunda da Pasa’nin kiziyla birlikte Türk Yilmaz Marsini hep bir agizdan söyledi.
KMÜ Kazim Karabekir MYO Müdürü Ögretim Görevlisi Abdulbaki Pinar ve Kazim Karabekir Belediye Baskani Mustafa Kol tarafindan Timsal Karabekir’e çiçek ve plaket sunulmasi ile etkinlik son buldu. Söylesi sonrasinda Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunu gezen Timsal Karabekir, yeni binanin babasinin ismine yakisir güzellikte oldugunu söyledi. Kendisine yogun ilgi gösteren ögrencilerle tek tek hatira fotografi çektiren Timsal Karabekir, dirayeti ve enerjisinin kaynagi hakkindaki sorulara, “Zor zamanlarimda, yoruldugum anlarda babamin ‘Cihan yikilsa, Türk yilmaz’ sözleri aklima gelir ve yilmadan zorluklarin üstesinden gelmeye çalisirim” diye cevap verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284