Kent Konseyi 23 Nisan'ı Kutladı

Karaman Kent Konseyi binasında düzenlenen program, İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Kent Konseyi 23 Nisan'ı Kutladı

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan: “Bugün bu mutlu günün 97. Yıldönümünü milletçe yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de kutlamanın sevinci içerisindeyiz Bu önemli günün farkında ve bilincinde bir nesil yetiştirmekse bizlerin en asli görevidir. Bugün burada kıymetli çocuklarımız tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını izlerken görüyorum ki Kent Konseyimiz sosyal ve kültürel çalışmaların yürütüldüğü değerli bir kurum olmasının yanı sıra geleceğimizin teminatı minik yavrularımıza da bir Eğitim Yuvası olmuş. Bu noktada başta Karaman Kent Konseyi Başkanımız Ali Konukseven olmak üzere burada emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyor ve bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyorum” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu ifade eden Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır. Milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmış olan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sevincini yaşamamızı sağlayan Türk Ulusunun önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve bu uğurda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Karaman Kent Konseyi’nin Sosyal ve Kültürel çalışmalar kapsamında bünyesinde oluşturduğu kurslarla ilgili minik öğrencilere ve velilere bilgi vererek şunları söyledi:” Biz bu göreve geldiğimizde şunu söyledik; ‘Ortak Payda Karaman’… Bu düsturla çalışmalarımıza ışık tuttuk. Kentimizin kültürel ve sosyal anlamda çeşitli faaliyetler düzenledik ve kurslar açtık. Halkımız da bu faaliyet ve kurslara yoğun ilgi gösterdi. Bu tür etkinliklerimiz ve çalışmalarımız yaz boyunca da devam edecektir. Bu konuda bize destek veren kurumlarımıza ve müdürlüklerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı çeşitli etkinliklerle devam ederek toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284