Kent Konseyi Baskani Aköz: Baskan Ugurlu’dan Yanit Bekliyoruz Hala

Ilimizde her yil Ocak ve Eylül ayinda toplanmasi gereken Kent Konseyi, 25 Eylül Çarsamba günü Konsey Baskani Ibrahim Aköz’ün baskanliginda toplandi.

Kent Konseyi Baskani Aköz: Baskan Ugurlu’dan Yanit Bekliyoruz Hala

Toplantiya yogun ilgi gösteren üyeler, Karaman’da yasanan sorunlari söz alarak genel kurulda dile getirdiler.
Konsey Baskani Aköz, bu yilin Ocak ayinda yaptiklari ilk Kent konseyi toplantisinda aldiklari kararlara bugüne kadar ne yazili nede sözlü olarak henüz bir yanit almadiklarini belirterek, “Belediye Baskanimizin herhalde isi çok. Onun için alinan kararlar konusunda herhangi bir sekilde bilgilendirmediler bizi. Bunun için Belediye Baskanini elestiriyorum” dedi.
Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta’da 12-15 Eylül tarihleri arasinda Istanbul Feshane’de gerçeklestirilen Baskentler Bulusuyor sloganiyla Konya, Edirne, Karaman ve Istanbul illerinin katilimiyla gerçeklestirilen Konexpo Sanayi ve Kültür etkinligine Karaman’dan sadece Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, IKEV ve Duru Bulgur’un katildigini belirterek, “Bunun haricinde Edirne yogun bir sekilde hem kalkinma ajansiyla, hem belediyeleri, hem sivil toplum kuruluslari, hem firmalariyla oradaydi. Konya ve Istanbul yine ayni sekilde fuardaydi. Ama maalesef biz Karaman olarak fuarda yeterince temsil edilemedik. Fuari düzenleyen KONSIAD üyeleri burada Karaman’in ürünlerini ve Karamanlilari görmek istediklerini ancak bu üç kurum disinda kimsenin olmadigini belirttiler ve bundan bir rahatsizlik duyduklarini ifade ettiler” dedi.
Kent Konseyi Kizilay temsilcisi Bekir Tunç da yaptigi konusmada, “Artan otomobil ve buna benzer araçlar tüm Türkiye’de oldugu gibi Karaman’da da büyük sikintilari beraberinde getiriyor. Otoparkimiz yok. Belediye Baskaninin Ismetpasa’ya alternatif üretmeden park yasagi getirmesini siddetle kiniyorum. Oysa elimize büyük firsat geçti. Eski hükümet binasi Ziraat Bankasi ve Emlak Kredi bankasiyla Güven Taksi’nin bulundugu yerin altina dört katli otopark yapilmasi ilaç gibi elzem oldu. Ama gel gör ki Baskan Kamil Ugurlu bu sikintiyi görmezden gelip makyaj isleriyle ugrasiyor. Kütük koyuyor, kugu yüzdürüyor. Yani eften püften isler. Karaman’in büyük bir eksikligi var. Oda otopark sorunudur. Diger bir konu ise ekmeklerin kalitesizligi beni derinden üzmektedir. 2-3 yildir bunu çesitli kereler dile getirmeme karsin yetkililerin birsey yapmadan es geçmeleri insanlarimizin sagligini da bozuyor” dedi.
Daha sonra Kent Konseyi’nin istedigi konulara ilgili kurumlar tarafindan gönderilen yanitlar okundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284