Kent Konseyi Baskanligina Ibrahim Aköz Seçildi

Her yil Ocak ve Eylül aylarinda olmak üzere iki kez toplanan Kent Konseyi’nin ilk toplantisi Belediye Meclis Salonunda yapildi.

Kent Konseyi Baskanligina Ibrahim Aköz Seçildi
Toplantida Kent Konseyi Baskani Ahmet Yenilmez, yapilacak seçimlerde yeniden aday olmayacagini ifade ederek bugüne kadar birlikte çalistigi konsey üyelerine tesekkür etti.
Daha sonra Baskanlik için aday tespiti yapildi. Konsey Baskanligina Mustafa Çolakoglu, Ibrahim Aköz ve Hasan Ehliz adayliklarini açikladi.
Ilk olarak Sandik Kurulu’nun seçimi yapildi. Sandik Kuruluna Hüseyin Yildizbas, Emine Isik ve Mehmet Bayrakçi açik oyla seçilirken, Baskanlik Divanina ise Cengiz Orta, Ömer Sezer ile Recep Muglu seçildi.
Bu seçimlerin ardindan gizli oyla Kent Konseyi Baskanlik seçimine geçildi. Seçimlerin ilk turunda 72 oy kullanildi. Baskan adaylarindan Mustafa Çolakoglu ile Ibrahim Aköz 30 oy alirken Hasan Ehliz 11 oyda kaldi. Bu sonuçtan sonra Ehliz adayliktan çekilirken diger iki aday arasindaki esitlik nedeniyle Ikinci tur oylama sonunda ise Mustafa Çolakoglu 31 oyda kalirken, diger aday Ibrahim Aköz 39 oy ile Kent Konseyi’nin yeni baskani seçildi.
Kent Konseyi Baskani seçiminin ardindan Yürütme Kurulu üyeliklerinin seçimi yapildi. Yapilan oylama sonunda Yürütme Kurulu’na Hasan Ehliz, Sefa Baldirli, Emine Isik, Mahmut Demir, Mehmet Ali Demir, Celalettin Kayserilioglu ve Ismail Hakki Kiliçaslan getirildi.
Seçimler bittikten sonra toplantida bulunan Berberler ve Kuaförler Odasi Baskani Ali Biçer, Karaman’da bulunan 12 meslek odasindan neden sadece iki odanin konseyde yer aldigini kendi odalarindan bir temsilcinin de yer almasi için defalarca dilekçe verdigini ancak dilekçesinin isleme alinmadigini belirterek, “Biz Karaman’da yasamiyor muyuz. Biz sivil toplum kurulusu degil miyiz ki de konseyde bize görev verilmiyor. Ayrica bu genel kurulda alinan kararlar yasaya uygun degil. Ben yapilan bu usulsüzlük nedeniyle yarin gidip Savciliga suç duyurusunda bulunacagimi da basinin huzurunda açikliyorum” dedi.
Kent Konseyi’nde zaman zaman üyeler yapilan uygulamalarin yanlis oldugu konusunda tenkitler yapilirken, bazi üyelerde toplantidan basin yoluyla haberdar olduklarini ve kendilerine herhangi bir yazi gönderilmedigini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284