Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığına Ali Eren Kazan Seçildi

Çocukların kent yönetimine aktif olarak katılmaları, kendileri ve kentle ilgili sorunlarının çözümünde rol almaları ve çocukların yönetime katılmasında kurumsallaşmayı sağlamak amacıyla Karaman Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi, yeni başkanını seçti.

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığına Ali Eren Kazan Seçildi
Karaman Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin seçimli genel kurulunda, Anafartalar ortaokulu öğrencisi Ali Eren Kazan çoğunluğun oyuyla yeni dönem başkanlığına seçildi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan seçimli genel kurulda, Divan Başkanlığını Yunus Özdemir yaptı. Kurul başkanı Yunus Özdemir, seçim öncesi yaptığı konuşmada: “Kent konseyi çocuk meclisi başkanını ve yeni yönetimini seçmek için toplandık. Öncelikle kent konseyi nasıl bir yapıdır dersek, halkın katılımıyla oluşan bir yapı konseyidir, farklı meclislerden oluşur. Karaman kent konseyi bu anlamda en zengin konseylerden biridir. Çocuk meclisi de şehrimiz de yaşanan sorunların çocuk gözüyle bizlere ve yetkililere aktarılması noktasında önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden sizleri önemsiyoruz ve fikirlerinizden faydalanmak istiyoruz. Sizin burada olmanız okullarınızdaki problemlerin doğrudan bizlere ve bizler aracılığıyla da yetkililere aktarılması için önemlidir. Amacımız burada şeffaf bir ortam yaratmaktır. Dünyanın pek çok yerinde talihsizlikle savaş ortamında bulunan, acımasızca yaşamını yitiren çocuklarımız vardır. Ülkemizin etrafını saran bu sıkıntılardan korunmak için hep birlikte hareket edeceğiz. Bizler bu noktada şanslıyız ki bugün burada toplanma imkânı elde edebildik. Geldiğiniz için teşekkür ederim şimdi oylamaya geçebiliriz” diyerek seçimi başlattı.
19 okulun katılımıyla gerçekleşen Başkanlık seçimi için 13 aday yarıştı. Oluşturulan sandık kurulu ile oylarını kullanan Çocuk Meclisi Üyeleri, seçimin sonunda Anafartalar Ortaokulu öğrencisi Ali Eren Kazan’ı oy çokluğuyla başkan seçtiler. Yeni Başkan Ali Eren Kazan, seçime katılan tüm adayları gösterdikleri cesaretten dolayı tebrik ederek, Çocuk Meclisi Üyelerine de kendisini başkan seçtikleri için teşekkür etti.
Karaman Kent Konseyi Çocuk Meclisi, faaliyet raporunun okunması ve yapılan çalışmaların anlatılmasıyla sona erdi.



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284