Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu bugün saat 14.00’de yapıldı. Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven yeniden başkan seçildi.

Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı
Kent Konseyi Yeni Binası Açıldı
Kent Konseyi olağan genel kurulu toplantısı bugün Kent Konseyi yeni binasında gerçekleştirildi. Genel Kurul öncesinde, Kent Konseyi yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Programa; Karaman Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Garnizon Komutanı İlhan Şen, daire müdürleri, protokol ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.
Ali Konukseven Yeniden Kent Konseyi Başkanı Seçildi
Kent Konseyi yeni binasının açılışının ardından genel kurula geçildi. Genel Kurul öncesinde açılış konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “2014 Haziran ayında oy birliği ile başkan seçildim. Görevim sürecinde Karaman da Kent Konseyini aktif bir hale getirdik. Yeni proje ve faaliyetlerimizle örnek bir şehir olma yolunda ilerliyoruz. Bu başarı ve çalışma azmini bütün Kent Konseyi üyelerinin ortak payda da buluşmasına borçluyuz. “Ortak Paydamız Karaman” sloganıyla çıktığımız bu yolda siyasi görüşümüz, ideolojimiz her ne olursa olsun aynı masada köklü bir geçmişe sahip Karamanımız için oturduk. Yeni dönemde proje ve faaliyetlerimizi daha ileri bir noktaya taşımak için hassasiyetle çalışacağız. Bu noktada bize bu binayı kazandıran ve desteğini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen değerli Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a teşekkür ediyorum. Yeni dönemimizin ve hizmet binamızın hayırlı uğurlu olmasını ümit ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Karaman Kent Konseyi’nin Karamanımızın marka şehir olması yolunda, hayata geçirdikleri bütün sosyal projeleri son derece yerinde buluyorum ve memnuniyetle karşılıyorum.”
2014 yerel seçimleri öncesinde seçim beyannamesinde belirttiğimiz üzere, Karaman Kent Konseyi yapısında önemli yenilikler yaparak; Kadın Meclisi, Engelli Meclisi ve Çocuk Meclisi’ni kurduk. Böylece kadın, engelli ve çocukların da yönetimde daha etkin rol alabilmeleri ve daha fazla söz sahibi olabilmelerini sağladık. Ayrıca kurulan diğer meclisler ve çalışma grupları ile Kent Konseyimizi toplumumuzun büyük bir kesiminin şehrin geleceği adına söz sahibi olabildikleri güzel bir yapıya kavuşturduk. Şuna inanıyorum ki birliğimizin ve beraberliğimizin daha da kuvvetlenmesi adına bize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Sizlerle beraber bu kenti daha güzel yerlere taşıyacağız
Karaman Kent Konseyi’nin Karamanımızın marka şehir olması yolunda, hayata geçirdikleri bütün sosyal projeleri son derece yerinde buluyorum ve memnuniyetle karşılıyorum. Kent Konseyi Başkanı Sayın Ali Konukseven’e ve kendisinin şahsında emeği geçen tüm Karaman Kent Konseyi mensuplarına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker: “Kent Konseyi farklı her düşüncenin saha da somut bir hale getirilmesini sağlıyor”
Milletvekili olmadan önce Sayın Ali Konukseven’in de ricası üzerine Kent Konseyi Sağlık Komisyonunda gönüllü olarak görev yaptım. Bu süre içerisinde bilgi ve görüşlerimi aktarma fırsatı yakaladım. Kent Konseyi farklı renkler barındıran insanımızı bir araya getirebilen güçlü bir STK’dır. Farklı her düşüncenin saha da somut bir hale getirilmesini sağlıyor. Bu iki yıllık dönem içerisinde daha da aktif bir hale geldi. İlerleyen dönemlerde daha güçlü bir şekilde proje ve faaliyetlerini gerçekleştireceğine inanıyorum. Kent Konseyi’nde emeği ve hizmeti geçen bütün çalışanlarına ve üyelerine ve özellikle bu binayı Kent Konseyine kazandıran Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Karaman Milletvekili Sayın Recep Konuk: “15 Temmuz da Kent Konseyi ruhunu yaşadık”
Sözlerime başlamadan önce hepinizi saygı ve sevgiyle en kalbi duylarımla ve selamların en güzeli ile selamlıyorum. Esasen Ali Bey’e ve emeği geçen bütün üyelere müteşekkiriz. İnsan fıtratı gereği farklı görüşlere, farklı düşüncelere sahip olabilir ama Karaman’ın gelişmesinde, kalkınmasında gerçekten “Ortak Payda Karaman” diyebilmek önemlidir. Kent Konseyini bu noktada gerçekten önemsiyorum. Farklı fikir ve görüşleri bir araya getirerek kalkınma noktasında en doğru kararın verilmesi sağlanıyor. Aslında 15 Temmuz da yaşanan hain darbe girişiminden sonra gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerinde Kent Konseyi ruhunu yaşadık. Siyasi düşüncelerimiz, ideolojilerimiz her ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisindeydik. Kent Konseyi mantığı da bu şekilde. Ben bu binayı Kent Konseyimize kazandıran Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum hep birlikte Kent Konseyi’ni daha ileri bir düzeye taşımak için çalışacağız” dedi.
Vali Süleyman Tapsız: "Kent Konseyi Karaman da aktif bir şekilde çalışıyor"
Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Kent Konseyleri çoğu ilde herhangi bir proje ve faaliyeti bulunmadan sadece kâğıt üzerinde varlık gösterirken Karaman da ise çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen Karaman Kent Konseyi’nin aktif bir şekilde faaliyet yürüttüğünü gördüm. Bu noktada Ali Bey’i ve Kent Konseyine gönül vermiş bütün üyeleri tebrik ediyorum. İnanıyorum ki yeni döneminde daha güzel bir Karaman için birlik ve beraberlik yolunda çalışacaktır. Yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyor hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Olağan Genel Kurul toplantısı Kent Konseyi üyelerinin fikir ve görüşlerinin alınmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2016, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284