Kent Konseyi Sığınmacı Aileleri Unutmadı

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Karaman Merkezine yerleşen mülteci Suriye ve Iraklı ailelere Karaman Kent Konseyi tarafından başlarılan kampanya ile yardım yapıldı.

Kent Konseyi Sığınmacı Aileleri Unutmadı

Karaman Kent Konseyi tarafından başlatılan 'Mazluma Bir Yardım Eli de sen ol' kampanyası ile Karaman Merkez de ikamet ettiği tespit edilen Suriyeli ve Iraklı aileye yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı. Kurum yetkilileri ve gönüllü vatandaşlar aileleri evlerinde ziyaret ederek, yardımları teslim etti.

“MÜLTECİ ÇOCUKLAR OKULA BAŞLAYACAK”

Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, “Bilindiği üzere Suriye ve Irak’da yaşanan iç savaş ile birlikte ülkemize gelen milyonlarca mülteci arasında Karaman'ımıza da yerleşenler olmuştur. Değişik kurumların organize ettiği yardım kampanyalarının birçoğuna Kent Konseyi olarak her türlü katkıda bulunmaktayız. Başlattığımız 'Mazluma Bir Yardım Eli de Sen Ol' kampanyasıyla sığınmacı ailelerimize yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yaptık. Kente ve yeni yaşam alanlarına daha iyi uyum sağlayabilmeleri açısından Türkçe eğitim kursu verdik. Mazlum sığınmacı vatandaşlarımıza desteğimizi hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz” dedi.

Mülteci ailelerin küçük çocuklarının da olduğunu belirten Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, “Birçok ailenin bebeklerinin bez ve mama gibi ihtiyaçlarını da karşıladık. Ayrıca kimlikleri olan çocuklar eğitimlerini sürdürürken, kimlikleri yeni çıkacak çocuklar ise bir dahaki seneye eğitim ve öğretime başlayacaktır. Bizler Karaman Kent Konseyi olarak, zorda ve darda kalanın her zaman yanında olmanın onuru ve gururunu yaşamaktayız” diye konuştu.

Yapılan yardımların ardından Suriyeli ve Iraklı mülteci aileler, yardımlardan ötürü kurum yetkililerine ve kampanyaya destek olan gönüllü vatandaşlara teşekkür etti.

Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlarımız ayrıntılı bilgi için 0(338) 226 42 20 numaralı telefonu arayabilirler.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284