Kent Konseyinde Enerji Alt Komisyonu Kuruldu

Ilimizde geçtigimiz ayin sonunda toplanan Kent Konseyi’nde ilimiz sinirlari içerisinde yapilmasi düsünülen termik santral ile ilgili olarak alinan görüsler dogrultusunda Enerji Alt Komisyonu kuruldu.

Kent Konseyinde Enerji Alt Komisyonu Kuruldu

Toplantida Karaman sinirlari içerisinde yapilmasi konusulan Termik Santral ile ilgili olarak TEMA Vakfi tarafindan bir bilgilendirme sunumu yapildi. Adiyaman Üniversitesinden Doç. Dr. Erhan Akça, termik santral konusunda bilgi vererek bölgede yaptigi çalismalari anlatti. Tema Çevre Politikalari Koordinatörü Esra Yazici Gökmen’de, termik santralin ilimize açacagi zararlari konusunda bilgilendirme yapti.
Kent Konseyi Baskani Ibrahim Aköz konuyu tartismaya açti. Termik santral hakkinda katilimcilarin görüsleri alindiktan sonra bu görüsmelerin sonucunda, Enerji Alt Komisyonu kurulmasina karar verildi.
Komisyona Kent Konseyi üyelerinden Baris Coskun, Hüseyin Yildizbas, Gökhan Alkan, Hasan Ehliz, Celalettin Kayserilioglu, Mahmut Demir, M.Ali Demir ve Muttalip Yildirim seçildi.
Enerji Alt Komisyonu, Kent Konseyi Baskani Ibrahim Aköz’ün baskanliginda toplandi. Komisyon, Karaman bölgesinde yapilmasi düsünülen termik santral hakkinda genis çapli bir çalisma yapilmasina ve bu çalismalarin sonucunu da sivil toplum kuruluslarinin da katilacagi bir toplanti yaparak, kamuoyu ile paylasilmasina karar verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284