KESK: “Ey Akp, 19 Mayis’a Dokunamazsin”

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami törenlerinin Milli Egitim Bakanligi tarafindan yayinlanan genelge dogrultusunda bundan böyle sadece okullarda yapilmasi kararina KESK’e bagli Egitim-Sen Karaman Subesinden tepki geldi.

KESK: “Ey Akp, 19 Mayis’a Dokunamazsin”
KESK Karaman Platformu adina 14 Ocak Cumartesi günü Cumhuriyet Parkinda bir basin açiklamasi yapan Egitim-Sen Sube Baskani Mustafa Bozkurt, “Milli Egitim Bakanligi tarafindan 81 ilin Milli Egitim müdürlerine gönderilen genelge ile 19 Mayis törenlerinin ögrenci ve veliler için yönetmelikte öngörülmeyen “ek yükler” getirmesi nedeniyle sadece Ankara’da stadyumda kutlanacagi, diger illerde okullarda ögrencilerin katilimi ile törenler yapilacagi belirtilmistir.  Bugüne kadar Milli Egitim Bakanligi tarafindan uygulanan piyasaci ve muhafazakâr egitim politikalari, egitimde inceden inceye dini motiflerin yayginlasmasi, basta felsefe dersi olmak üzere egitim müfredatinda dini ögelerin hiç olmadigi kadar yayginlasmis olmasi Bakanligin her adiminin süphe ve endise ile karsilanmasina neden olmaktadir. Milli Egitim Bakanligi hangi gerekçeyi öne sürerse sürsün, egitimde irkçi-gerici uygulamalar, geçtigimiz 9 yil içinde hizla artmistir. 19 Mayis Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atildigi, Kurtulus Savasi’nin basladigi milattir. 19 Mayis öyle bir gündür ki, Atatürk’ün dogum günüdür” dedi.
Bozkurt, AKP hükümetine de yüklenerek, “Imamlari ücretli ögretmen olarak görevlendiren, Anaokulu ders kitaplari dahil tüm müfredati, dinsel referanslarla yeniden yapilandiran, Kutlu Dogum Haftasi etkinliklerini egitimin bir parçasi haline getiren, 12 Eylül ürünü zorunlu din dersi egitiminin kaldirilmasina dönük talepleri görmezden gelen, Egitim hizmetinde 4+4+4 kademeli sistemi getirerek ögrencileri imam hatip liselerine yönlendirmeyi hedefleyen, Felsefe Grubu kadrolarini Ilahiyat mezunlariyla dolduran, ögrencilere umreye katilim çagrisi yapan, ögrencilerin kopyacilar bulunsun çagrisina tehditler savuran AKP’nin iktidara geldigi günden bugüne rejimle hesaplasmasinin bir ürünüdür. Bu hesaplasma toplumun dinsel referanslarla yeniden insa edilmesini amaçlamaktadir. AKP, Türk-Islam sentezi dogrultusunda Islami vurgunun daha öne çikarildigi bir sistem ve yasam biçimi yaratmayi hedeflemektedir. Bu yapilanlar AKP’nin Cumhuriyetle ve Atatürk’le hesaplasmasidir. AKP’nin ustalik döneminde denk gelen uygulamalarin, egitim sisteminde yasanan dönüsümü daha da derinlestirmeye yönelik uygulamalari Egitim Sen tarafindan dikkatle takip edilecek ve gereken neyse ne pahasina olursa olsun yapilacaktir. Buradan sesleniyoruz. Ey AKP! 19 Mayis’a dokunamazsin! Cumhuriyet’e dokunamazsin” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284