Keskin, Sariveliler Ilçesini Ziyaret Etti

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin ilçe gezileri ve ziyaretleri kapsaminda Sariveliler ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

 Keskin, Sariveliler Ilçesini Ziyaret Etti

Sube Müdürlerinin de katimiyla gerçeklestirilen ziyarette ilk olarak Ilçe Müdürlügü ziyaret edildi. Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin burada Ilçe Müdürü Kamil Küçük tarafindan, yürütülen çalismalar ile ilçenin ihtiyaç ve sorunlari hakkinda bilgilendirildi. Daha sonra ilçe personeli ile bir araya gelen Il Müdürü Keskin personelin istek ve sorunlarini dinledi. Il Müdürü personelle yaptigi konusmada ilçenin tarimsal kalkinmasinda iyi bir plan ve program dâhilinde projeler hazirlanarak çok çalismanin gerekliligine degindi.

Ilçe Müdürlügünün ziyaretinin ardindan Ilçe Kaymakamligina giden Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin Sariveliler Kaymakami Ali Öner ile görüstü. Kaymakamligin ardindan Sariveliler Belediyesine gidilerek Belediye Baskani Hayri Samur ile de görüsen Keskin Sariveliler Ilçesinin kalkinmasinda tarimin çok önemli bir yere sahip olduguna dikkat çekerek bunun için tarimsal projeler hazirlanarak tüm sektörlerin isbirligi halinde çalismalari gerektigini ifade etti. Il Müdürü Keskin; bölge halkinin gelir seviyesinin düsük olmasi, tarim arazilerinin çok parçali ve küçük olmasi nedeniyle bölgede örtü alti sebze yetistiriciligi ve ariciligin alternatif gelir kaynagi olabilecegini, bu kapsamda Il Müdürlügü olarak projeler gelistirip uygulamayi planladiklarini söyledi.
Il Müdürü ve Sube Müdürleri daha sonra ortaklarinin tamaminin kadin oldugu Sariveliler Ilçe Merkezi Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin Kirsal Alanda Sosyal Destek Projesinden uygulamakta oldugu 200 baslik Süt Sigirciligi Projesi kapsaminda yapimi tamamlanan Turcalar Mahallesinde müsterek ahir tesisinde incelemelerde bulundular. Kooperatif yetkililerince proje kapsaminda ahir insaatlari ve makine ekipman alimlarinin tamamlandigi, önümüzdeki dönemde canli demirbas aliminin gerçeklestirilecegi ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284