Kibris Gazilerinin KMÜ Çikarmasi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO) tarafindan ‘Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Programi’ düzenlendi. Programa, BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, KMÜ Genel Sekreter Yardimcisi Adnan Tiske, Karaman Muharip Gaziler Dernegi’nden gazilerimiz, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

 Kibris Gazilerinin KMÜ Çikarmasi

Çanakkale Zaferi’nin 100. yildönümü dolayisiyla düzenlenen ‘100 Yilin Tarihi Bulusmasi’ isimli program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Anma programinda ilk olarak BESYO ögrencileri tarafindan siir ve müzik dinletisi ve oratoryo gösterisi gerçeklestirildi. Oratoryo, izleyenlere duygulu anlar yasatirken gazilerimizden bazilarinin gözyasi dökmesi dikkatlerden kaçmadi.

“Artik zaferler egitimle kazaniliyor”
Daha sonra gazilerin katilimiyla “Yüzyilin Tarihi Bulusmasi” isimli söylesi gerçeklestirildi. Söylesinin açilis konusmasini yapan Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, zaferlerin sadece savaslarla kazanilmayacagini belirterek, “Artik zaferler egitimle kazaniliyor. Geçmisini bilmeyen gelecegine yön veremez. Bizler sadece egitim ile degil, yasamla da gençlerimize manevi degerlerimizi aktarmaya çalisiyoruz. Tarihin canli sahitlerini sizlerle bulusturuyoruz.” dedi.
Gençlerle bir araya gelen Gazilerimiz Behiç Bas, Mustafa Altay, Osman Tok, Sedat Kürekçi, Bekir Vural, Mustafa Kul, Ali Özcan, Riza Baysal ve Ismet Turgut kendilerini tanitarak Kibris Baris Harekâtindan akillarinda kalan anilarini ögrencilerle paylastilar.
“Sehit nurlanmis, gazi onurlandirilmis askerdir”
Gazilerimiz adina konusan Karaman Muharip Gaziler Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Behiç Bas, gazilik ve sehitlik ile ilgili fikirlerini paylasarak söyle konustu: “Gazilik Türk vatanseverliginin, Türk kahramanliginin destanidir. Gazi, bu kahramanlik destanini yazanlardir. Sehit nurlanmis, gazi onurlandirilmis askerdir. Ülkemizin bagimsizligi, bütünlügü için ve cumhuriyet ugruna canlarini hiçe sayarak ölüme kosan sehitlerimizi anmadan geçmek vefasizlik olur. Sehitlerimizi sükran ve minnetle aniyoruz. 18 Mart, Çanakkale’nin geçilemeyecegi, Türk milletinin esir edilemeyecegi, Türk vataninin parçalanamayacaginin tüm dünyaya haykirildigi gündür.”
“Gazilerimize belesçi gözüyle bakilmasi bizi üzüyor”
‘Gaziler toplumda hak ettigi degeri görüyor mu?’ seklindeki bir soru üzerine Gazi Behiç Bas söyle cevap verdi: “Kibris’ta 499 tane sehit verdik. Fakat ilerleyen yillarda Kibris’a gittigimizde bekledigimiz saygiyi göremedik. Ülkemizde dahi benim gazim otobüse biniyor ama yanindaki vatandas ona gazi karti oldugu için belesçi gözüyle bakiyor. Senin çocugun Kibris’a gidip gazi olsaydi belesçi mi olacakti? Onurumuzla, gururumuzla yasiyoruz.
Devletimizin bize tanimis oldugu haklardan yararlaniyoruz. Bize belesçi gözüyle bakilmasi bizi üzüyor.”
Program gazilerimize tesekkür belgesi verilmesinin ardindan sona erdi. Gazilerimiz daha sonra KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284